Câmpeanu: În proiectele europene de pregătire a disponibilizaţilor să fie o ţintă privind angajarea
Joi, 5 Decembrie 2013 (14:43:04)Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, spune că în proiectele europene de pregătire a disponibilizaţilor pentru piaţa muncii ar trebui să fie specificat un anumit procent de angajare la finalul proiectului, o "ţintă", iar proiectele care au acest criteriu vor avea un punctaj mai mare.Mariana Câmpeanu a participat, joi, la Cluj-Napoca, la un eveniment care a marcat finalizarea proiectului "Centrul de tranziţie de la Job la SmartJob" desfăşurat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj şi finanţat din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), care s-a adresat foştilor angajaţi de la fabrica Nokia din comuna Jucu, transmite corespondentul MEDIAFAX.În urma implementării acestui proiect, din cei 1.416 disponibilizaţi de la Nokia care au constituit grupul ţintă, 1.176 (83 la sută) au fost reintegraţi pe piaţa muncii, aceasta fiind cea mai mare rată de ocupare din toate proiectele derulate prin FEAG la nivel european, iar 64 dintre ei au devenit antreprenori şi dezvoltă activităţi independente în domenii precum apicultura, creşterea animalelor, servicii de înfrumuseţare, agroturism."Proiectul lansat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj pentru foştii angajaţi Nokia de la Jucu, finanţat prin Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), a însemnat un procent foarte mare de angajare şi acest lucru trebuie să constituie, pentru viitoarea programare a utilizării fondurilor europene, o ţintă care va trebui pusă în fiecare proiect. Trebuie pus un anumit procent de angajare, de ocupare a locurilor de muncă. Proiectele care vor avea acest criteriu vor avea un punctaj mai mare. Acest proiect de la Cluj poate să constituie un model, pentru că a venit cu lucruri noi, inovative, cu măsuri active noi. De la 1 ianuarie 2014 vom pregăti următoarea programare, o să facem ghiduri în care o să punem astfel de condiţii", a spus Câmpeanu, într-o conferinţă de presă.Potrivit ministrului, până acum acest criteriu nu era cuprins, ci se mergea pe standardele vechi ale ANOFM, "măsuri active cum ar fi consiliere, prezentarea unor cunoştinţe teoretice, stagii de luare la cunoştinţă a unui alt mediu decât cel în care au fost foştii angajaţi până în acest moment". "Trebuie să depăşim acest stadiu şi să obţinem şi rezultate calitative", a subliniat ministrul Muncii. "Centrul de tranziţie de la Job la SmartJob" a fost lansat în decembrie 2011 de AJOFM Cluj, valoarea proiectului fiind de 4,2 milioane de euro. În acesta era stabilită ca ţintă angajarea a peste 50 la sută din persoanele participante.
Vizualizări articol: 804 | | Notează articolul: Câmpeanu: În proiectele europene de pregătire a disponibilizaţilor să fie o ţintă privind angajarea0.05
|
|
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.