Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra unui amendament votat anterior, adoptând un text nou, potrivit căruia, prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun o persoană drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.
Articolul adoptat anterior prevedea că "semnatarii moţiunii de cenzură propun numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru", ceea ce, potrivit deputatului Varujan Pambuccian, membru al comisiei, ar putea genera interpretări referitoare la momentul în care s-ar propune un candidat.
Astfel, art.113.- (1), care fusese votat anterior în forma "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Semnatarii moţiunii de cenzură propun numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată" a fost modificat, având următorul conţinut: "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Prin moţiunea de cenzură, semnatarii propun o persoană drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern, în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată".
Această formă a fost propusă de senatorul PNL Tudor Chiuariu şi a fost adoptată cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere.