Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 263 voturi "pentru", 31 "împotrivă" şi 4 abţineri, reexaminarea legii privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
Legea a fost adoptată de Parlament în decembrie 2011 şi prevedea că mijloacele de publicitate autorizate până la intrarea în vigoare a acestei legi pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2012. Aceasta a fost contestată la Curtea Constituţională pe motiv că timpul ar fi prea scurt pentru respectarea de către mijloacele de publicitate autorizate a termenelor prevăzute în lege, iar Curtea Constituţională a admis această constestaţie.
Ca urmare, Camera Deputaţilor a stabilit că mijloacele de publicitate autorizate până la intrarea în vigoare a acestei legi pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2014.
Deputatul PDL Elena Udrea a salutat adoptarea acestei legi, arătând că aceasta reglementează publicitatea stradală. "Trebuie reglementată publicitatea stradală pentru că a devenit Capitala un bazar în care sunt afişate cearceafuri care fac să arate ca în suburbii", a spus Udrea. Ea a menţionat şi faptul că, în prezent, unele panouri de publicitate sunt periculoase pentru trecători în timpul furtunii. "Este nevoie ca în toată ţara să se facă ordine în publicitatea stradală", a mai spus Udrea, adăugând că, pentru ca legea să intre în vigoare, au fost "lupte cu firme de publicitate stradală".
Deputatul PSD Mocanu a replicat că nu este de accord cu Elena Udrea în privinţa stării Bucureştiului. "Avem o Capitală frumoasă. Dacă Oprescu mai prinde un mandat se rezolvă totul", a mai spus Mocanu.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.