Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Olandei: Integritatea trebuie avută în minte de la premier la poliţişti şi diplomaţi

Joi, 28 Martie 2013 (15:23:02)

Ambasadorul Olandei, Mattheus Van Bonzel, a declarat, joi, la o dezbatere legată de Stategia Naţională Anticorupţie, că integritatea trebuie avută în minte de toată lumea, de la premier la poliţişti, astfel încât să fie determinată o schimbare în societate care să înlăture eticheta de ţară coruptă.

"Ţara mea, Olanda, a fost critică pe acest subiect (al corupţiei, n.r.), dar sunt aici pentru a arăta că suntem gata să susţinem România, să lucrăm împreună cu România, să lucrăm împreună cu toate ţările membre pe acest subiect. Susţinem implementarea Stategiei Naţionale Anticorupţie şi sunt impresionat de progresele deja realizate. În ciudat atenţiei presei asupra ultimelor evoluţii politice muncă grea a fost făcută în spatele reflectoarelor (...) Să nu uităm că MCV este o listă de obiective ce trebuiesc atinse în cadrul UE, de către România şi alte state membre susţinute şi supervizate de Comisia Europeană. Cred că România ar trebui, este necesar, şi poate cere sprijin de la Bruxelles în aceste domenii care sunt cruciale pentru dezvoltarea societăţii", a declarat Mattheus Van Bonzel, ambasadorul Olandei la Bucureşti.

El a precizat că România are multe puncte forte, dar orice analiză are în vizor şi slăbiciunile zonei în care se doreşte o investiţie.

"Invariabil, slăbiciunile în România nu ţin de capacitatea oamenilor în ceea ce priveşte abilităţile lingvistice, poziţia geografică, potenţialul agriculturii sau a logisticii. Ppunctele slabe din România ţin exact de punctele indicate de MCV, este sistemul de justiţie, este Codul penal şi Codul civil care nu au fost încă implementate şi politica anticorupţie este încă necesar să fie completată", a mai precizat ambasadorul Olandei.

"Integritatea trebuie să fie un subiect pe care toată lumea trebuie să-l aibă în minte, de la prim-ministru şi parlamentari, la profesori, poliţişti şi diplomaţi. Strategia Naţională Anticorupţie este menită să îndeplinească acest lucru, primii paşi au fost făcuţi şi sper că acestea vor putea determine o schimbare. Suntem pregătiţi să susţinem, financiar, dar mai ales cu expertiză şi cooperarea între cei care sunt implicaţi în statele noastre în activităţi similare: judecători cu judecători, procurori cu procurori, autorităţi vamale cu autorităţi vamale, dintr-un stat membru către celălalt", a spus ambasadorul.

De asemenea, Mattheus Van Bonzel a afirmat că reputaţia de ţară coruptă a României se datorează într-o anumită măsură şi afaceriştilor străini care solicită servicii autorităţilor de la Bucureşti.

"România are o reputaţie relativ proastă în ceea ce priveşte corupţia, în statisticile europene, dar corupţia are două părţi. Câteodată sunteţi confruntaţi cu persoane din partea companiilor şi entităţi din alte state UE, dacă ei au o solicitare pentru un serviciu nelalocul lui şi este acceptat de partea română acestea sunt prevăzute în statistici în contul părţii româneşti", a susţinut ambasadorul.

Totodată, el a subliniat faptul că acest fenoment are dublă semnificaţie, în care o entitate din străinătate poate specula nivelul salariilor funcţionarilor din România.

"Trebuie să combatem acest lucru din ambele părţi şi accept responsabilitatea pe care oamenii noştri, afaceriştii noştri, le au şi că pot fi implicaţi în acest parteneriat în ceea ce priveşte cele întâmplate în România. Partea importantă a Strategiei este să devenim conştienţi de fenomen, pe cine putem ajuta, unde puteţi apela pentru sprijin (...) Dacă cetăţenii pe care îi reprezint, companiile, sunt implicaţi vreau să ştiu şi vreau să iau măsuri în cooperare cu autorităţile româneşti", a mai afirmat ambasadorul Mattheus Van Bonzel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Olandei: Integritatea trebuie avută în minte de la premier la poliţişti şi diplomaţi.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Olandei: Integritatea trebuie avută în minte de la premier la poliţişti şi diplomaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei