luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vorbitorii de limba română, pe locul 8 în lume ca ţintă a mesajelor spam

Luni, 4 Martie 2013 (15:09:17)

Marea majoritate a mesajelor spam (mesaje promoţionale nesolicitate) sunt în limba engleză, în timp ce limba română este pe locul 8 în lume, cu 1% din mesajele spam transmise pe internet, potrivit unui raport realizat de Cisco.

Astfel, 79% din mesajele spam care au circulat anul trecut pe internet au fost în limba engleză, urmată de limba rusă (5%), catalană (3%), japoneză (3%), daneză (2%), respectiv germană, franceză, română, spaniolă şi chineză (1% fiecare), potrivit raportului anual privind securitatea informatică publicat de Cisco.

Cele mai multe mesaje spam au provenit în 2012 din India (12,3%), urmată de Statele Unite (11,3%), care au urcat de locul 6 în 2011 până pe poziţia a doua ca ţară de origine. Pe locul al treilea este Coreea de Sud, cu 4,6% din mesajele spam, urmată de China (4,19%), Vietnam (4%), Rusia (3,8%), Brazilia (3,6%), Arabia Saudită (3,6%), Taiwan (2,9%) şi Polonia (2,7%).

Spammerii iau măsuri pentru a asigura că mesajele lor au un impact cât mai mare cu eforturi minime: volumul mesajelor spam este cu 25% mai redus în weekend decât în timpul săptămânii, respectiv cu 10% mai mare marţea şi miercurea, potrivit studiului Cisco.

Strategia creatorilor de mesaje spam devine tot mai elaborată de la an la an. În 2012, spammerii au desfăşurat campanii atent puse la punct, dezvoltate în jurul a diverse evenimente de interes internaţional, precum furtuna Sandy.

Majoritatea spammerilor creează mesaje în limba care le asigură cea mai mare expunere, ţintind populaţia care utilizează regulat email-ul. Astfel a apărut un decalaj vizibil între limbile vorbite în ţările de origine ale mesajelor spam şi limbile întâlnite predominant în aceste mesaje. Niciunul dintre dialectele vorbite în India nu a intrat în top 10, situaţie întâlnită şi în cazul Coreei, Vietnamului şi Chinei.

Studiul Cisco relevă totodată că 3% din mesajele spam au ataşamente, faţă de 25% pentru email-ul valid, însă fişierele ataşate mesajelor nedorite sunt în medie cu 18% mai mari.

Mesajele spam sunt în continuare un instrument pentru răspândirea de malware, însă spammerii preferă link-urile, încercând să convingă utilizatorii să viziteze site-uri cu conţinut dubios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vorbitorii de limba română, pe locul 8 în lume ca ţintă a mesajelor spam.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vorbitorii de limba română, pe locul 8 în lume ca ţintă a mesajelor spam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei