Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că există posibilitatea ca personal de specialitate din cadrul ministerului să fie detaşat la ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale, însă a precizat că nu este cazul militarilor, ci al unor "cadre de specialitate".
Duşa a fost întrebat cum vede discuţia lansată de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, privind deteşarea de personal militar din cadrul MApN la Ministerul de Finanţe pentru combaterea evaziunii fiscale.
"Aşa cum există proceduri de acest gen, specialişti de la Ministerul Apărării, aşa cum sunt şi de la Ministerul de Interne, pot fi detaşaţi la ANAF pentru a da o mână de ajutor în colectarea impozitelor şi a combaterii evaziunii fiscale", a declarat Mircea Duşa.
Ministrul Apărării a precizat că, deocamdată, este prematur să se discute numărul persoanelor care ar putea fi detaşate, deoarece trebuie analizate eventualele solicitări în acest sens.
Duşa a menţionat că nu este vorba despre detaşarea militarilor, ci a unor "cadre de specialitate care să dea o mână de sprijin instituţiilor statului care au în atribuţii colectarea impozitelor".
Mircea Duşa a făcut această declaraţie la Parlament, înainte de a intra în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni, că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.
"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", a susţinut Voiculescu.
"Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti", a mai spus Voiculescu.
(15 ian 2013, 16:14:47
Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecătorul Cristi Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că acesta a cerut oamenilor politici să nu mai ameninţe judecători şi să nu mai conteste decizii definitive ale instanţelor.
Pentru premierul de la Bucureşti, cine apără independenţa magistraţilor e adversarul său politic.
În ultimele zile, se desfăşoară o campanie de stigmatizare publică şi de revocare a membrilor CSM care vor o justiţie fără subordonare politică.
Demersul e sprijinit de posturi tv deţinute de politicieni.
Justificarea campaniei ar fi majoritatea de care dispune guvernul, după alegerile din 9 decembrie.
Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament, trebuie să controlezi justiţia."
"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", a susţinut Voiculescu.""...cam bizar...