Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul de carne de porc va scădea cu 15-20%, de Crăciun, din cauza reducerii puterii de cumpărare

Joi, 6 Decembrie 2012 (15:39:16)

Preţul cărnii de porc este mai mare cu 25% faţă de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumpărare urmând să ducă la o scădere a consumului, de Crăciun, de 15-20%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

"Costul cu furajele a crescut în ultimul an cu 65%, utilităţile s-au scumpit şi ele şi, în consecinţă, carnea de porc este mai scumpă acum, în decembrie, cu circa 25% faţă de luna decembrie a anului trecut", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

El spune că preţul cărnii de porc a ajuns în ultimele două săptămâni la 6,8 lei pe kilogram în viu, faţă de 6,5 lei în urmă cu o lună.

"Ne aşteptăm ca din cauza majorării de preţ şi a scăderii puterii de cumpărare consumul de carne de porc de Crăciun să scadă cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scăzut pe parcursul întregului an", a afirmat Ladoşi.

El a adăugat că nu există motive ca preţul cărnii de porc să mai crescă până la Crăciun, iar o eventuală modificare a acestuia ar putea fi determinată doar de fluctuaţiile de preţ de pe pieţele europene, de unde România importă peste jumătate din necesar.

Producătorii de carne estimează că în fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci în gospodăriile ţăranilor.

Carnea de porc este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de cea de pasăre (15-20 kg) şi vită, categorie care reprezintă doar 10% din total.

Fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasăre este de 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeană, de 23-24 kilograme.

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul total de carne din România, faţă de 40% în UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de carne de porc va scădea cu 15-20%, de Crăciun, din cauza reducerii puterii de cumpărare.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de carne de porc va scădea cu 15-20%, de Crăciun, din cauza reducerii puterii de cumpărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei