Chirurgii plasticieni sunt cei care trebuie să decidă asupra oportunităţii unei intervenţii de chirurgie estetică, iar înainte de 1990 în România existau lungi liste de aşteptare pentru astfel de intervenţii, a afirmat, marţi, prof. dr. Ioan Lascăr, la un congres de profil desfăşurat la Sinaia.
Profesorul doctor Ioan Lascăr a afirmat marţi, la Sinaia, că înainte de 1990 în România existau lungi liste de aşteptare pentru pacienţii care doreau o intervenţie de chirurgie estetică, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Lista de aşteptare pentru intervenţii de chirurgie estetică la nivelul anilor '80 se întindea pe o durată destul de lungă", a afirmat prof. dr. Ioan Lascăr.
Acesta a precizat că în ultimii 20 de ani adresabilitatea pentru intervenţiile de chirurgie estetică a crescut exponenţial ca urmare a mediatizării acestor procedee.
"Primul pas care trebuie făcut când o idee se naşte în mintea unei persoane ce se gândeşte la chirurgia estetică este să se adreseze unui chirurg plastician. Cei care trebuie să hotărască asupra oportunităţii unei astfel de intervenţii sunt chirurgii plasticieni", a spus prof. dr. Ioan Lascăr.
Acesta a arătat că există profesiuni, cum ar fi cele din domeniul artistic, sau chiar cea de funcţionar la ghişeu, în care "obligaţia este să arăţi bine".
"Chirurgia estetică îşi aduce o contribuţie deosebită în netezirea asperităţilor din relaţiile dintre oameni şi construind un aspect agreabil şi sădind încrederea în forţele proprii a celor care se adresează pentru astfel de procedee", a spus prof. Ioan Lascăr.
Prof. dr. Ioan Lascăr participă, în perioada 9 - 12 septembrie, la cel de-al 12-lea Congres al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România şi la Primul Curs Internaţional organizat sub egida Confederaţiei Internaţionale de Chirurgie Plastică şi Estetică (IPRAS), evenimente care reunesc zeci de chirurgi plasticieni din România şi de pe toate continentele. Una dintre noutăţile care au reprezentat subiectul dezbaterilor este chirurgia regenerativă.