Sindicatele din învăţământ au avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ele declarându-se de acord cu introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional, a declarat miercuri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în MECTS, Stelian Fedorca.
El a precizat că, după promoarea baclaureatului profesional, candidaţi primesc o diplomă în acest sens, dar cu care nu se pot înscrie la nicio facultate, fiind valabilă doar pentru angajare.
"Este o diplomă de bacalaureat profesional. Nu serveşte pentru înscrierea la facultate, în schimb permite angajarea pe piaţa forţei de muncă", a precizat secretarul de stat.
Totodată, Fedorca a spus că bacalaureatul naţional va rămâne şi în 2013 în aceeaşi formulă ca cel organziat în acest an.
"Bacalaureatul naţional rămâne neschimbat", a conchis Fedorca.
Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional.
Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei.
La şedinţa Comisiei de educaţiei a Senatului a fost prezentă şi Ecaterina Andronescu.
De altfel, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, după o discuţie cu membrii Comisiei de învăţământ din Senat, că doreşte ca, printr-un amendament, să se introducă în Legea educaţiei opţiunea Bacalaureatului profesional.
Potrivit acesteia, Bacalaureatul profesional se poate aplica din 2013.
"Pe masa comisiei se află ordonanţa pentru modificarea bacalaureatului de anul trecut, care a produs deja efecte. Ar fi foarte uşor de introdus un amendament care presupune doar acest bacalaureat profesional", a spus Andronescu.
Ministrul Educaţiei a arătat, marţi, în comisia senatorială că, timp de doi ani, Bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel că, pentru cei care merg pe piaţa muncii s-a decis să se gândească o formulă prin care aceşti elevi să finalizeze liceul şi să meargă pe piaţa muncii.