Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu şase la sută în comparaţie cu anul trecut, au anunţat, miercuri, oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Potrivi surselor citate, infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00.
Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută comparativ cu 2011.
În aceste condiţii, de la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poliţie în mediul rural, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci persoane, sub coordonarea unui şef de post care îşi va obţine funcţia în urma unui concurs, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă.
Pentru suplimentarea numărului de poliţişti la nivelul comunelor, aproape toată promoţia nouă de agenţi de poliţie a fost încadrată în Poliţia Rurală. Potrivit lui Tobă, cei mai mulţi dintre aceştia vor fi nevoiţi să-şi închrieze locuinţe, iar banii de chirie vor fi decontaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.