Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că vor fi făcute studii de impact în cazul costului forţei de muncă şi a ajustărilor care trebuie acordate în 2013 "consumatorului vulnerabil" pentru energie electrică, urmând ca acestea să fie analizate la următoarea misiune de evaluare a FMI.
Mariana Câmpeanu s-a întâlnit, joi, la Ministerul Muncii, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la discuţii fiind prezenţi şi secretarii de stat Georgeta Bratu şi Denisa Pătraşcu.
Demnitarul a declarat, la finalul discuţiilor, că obiectivele Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în raport cu obligaţiile asumate faţă de organismele financiare internaţionale au fost îndeplinite.
Întrebată dacă au fost discuţii cu delegaţia FMI legate de reducerea costului forţei de muncă, Mariana Câmpeanu a spus că autorităţile române şi organismele financiare vor face în acest sens studii de impact, urmând ca acestea să fie analizate la următoarea misiune de evaluare.
Ministrul Muncii a mai spus că vor fi făcute studii de impact şi în ceea ce priveşte ajustările care trebuie acordate în 2013 "consumatorului vulnerabil" pentru energie electrică.
La întâlnire au fost discutate şi aspecte privind Legea Dialogului Social şi Codul Muncii.
În legătură cu legislaţia muncii, ministrul s-a referit la anumite ajustări ale Legii Dialogului Social care să permită operaţionalizarea implementării acesteia. Mariana Câmpeanu a precizat că este esenţială deblocarea funcţionării Consiliului Economic şi Social, precum şi rezolvarea unor probleme de reprezentativitate a sindicatelor şi patronatelor.
În ce priveşte Codul Muncii, Mariana Câmpeanu a spus că Guvernul nu are alte intenţii până la sfârşitul anului decât acelea rezultate din discuţiile care vor fi purtate în continuare pentru a asigura o flexibilizare a pieţii muncii, pentru crearea de noi locuri de muncă.