Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că va numi în funcţia de guvernator al Deltei, care este asimilată celei de secretar de stat, persoana care îi va fi propusă de către comisia ad-hoc formată din reprezentanţii ONG-urilor şi cei ai autorităţilor locale.
"Am discutat cu ONG-urile, intenţionez, pentru a nu fi suspiciune de numiri politice în ce priveşte guvernatorul Deltei, să formez o comisie ad-hoc cu reprezentanţi ai ONG-urilor, cu ai autorităţilor locale, cei implicaţi, şi această comisie să-mi facă o propunere. Oricare va fi propunerea, eu pe acea persoană o voi numi în funcţia de guvernator pentru că acolo nu cred că trebuie să existe - chiar dacă e o funcţie asimilată celei de secretar de stat – niciun fel de parti-pris politic. Delta nu e politică", a spus Ponta.
Premierul Ponta asigura ONG-urile, în mai, că le va consulta în cazul Codului Silvic şi că va numi la conducerea instituţiilor din domeniu persoane fără obligaţii faţă de o coaliţie "mai mult sau mai puţin la guvernare", spunând că este convins că interesele politice sunt împotriva celor de protejare a mediului
"Tot ceea ce ţine de mediu va fi ţinut cât mai departe de politică. Am vorbit cu ministrul Mediului şi aşteptăm de la organizaţiile neguvernamentale propuneri pentru Codul Silvic, dar şi pentru cine să conducă Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Eu sunt absolut convins că interesele politice sunt în sens invers decât interesele de protejare a naturii, sunt împotriva acestora. Şi un primar care vrea să mai defrişeze ceva, şi un preşedinte de consiliu judeţean, şi un deputat care, probabil, vrea să obţină nişte voturi folosind expresii ironice la adresa pădurilor. Din partea mea, veţi avea un aliat, voi fi de partea organizaţiilor neguvernamentale şi împotriva intereselor politice, folosiţi această oportunitate", le spunea Ponta reprezentanţilor ONG-urilor, cu ocazia lansării unui raport privind protejarea mediului.