Experienţa acumulată de România pe parcursul procesului de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană poate fi folosită de ţările Parteneriatului Estic, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) remis, miercuri, MEDIAFAX, declaraţia ministrului delegat pentru Administraţie a fost făcută la deschiderea lucrărilor seminarului internaţional "Legislaţia privind transparenţa, etica şi integritatea în administraţia publică".
"Ţara noastră şi-a manifestat disponibilitatea şi determinarea de a contribui activ la realizarea acţiunilor cuprinse în Planul de acţiuni 2012-2014 pentru Panelul privind reforma funcţiei publice, din cadrul Platformei Democraţie, bună guvernare şi stabilitate. Putem disemina, către statele membre ale Parteneriatului Estic, experienţa acumulată pe parcursul procesului de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană", a declarat ministrul Victor Paul Dobre, citat în comunicatul MAI.
Din Parteneriatul Estic fac parte Armenia, Azerbaidjanul, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina
Potrivit documentului citat, la evenimentul de miercuri au mai participat, printre alţii, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, şi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Cristian Roman.
Vicepreşedintele ANFP a spus, la rândul său, că instituţia pe care o reprezintă a tratat cu maximă seriozitate rolul pe care îl are în cadrul Parteneriatului Estic.
Potrivit MAI, seminarul internaţional "Legislaţia privind transparenţa, etica şi integritatea în administraţia publică" face parte din Planul de acţiuni 2012 - 2014 pentru Panelul privind reforma funcţiei publice din cadrul Platformei "Democraţie, bună guvernare şi stabilitate" a Parteneriatului Estic
Seminarul este organizat de ANFP, în colaborare cu Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din MAI şi cu sprijinul Comisiei Europene.