Medicii legişti au comunicat Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei în cazul realizatorului TV Şerban Huidu, care relevă faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs un accident rutier, soldat cu moartea a trei persoane, au declarat surse judiciare.
În 18 octombrie 2011, Parchetul Judecătoriei Braşov a început urmărirea penală faţă de realizatorul TV Şerban Huidu, pentru uciderea din culpă a trei persoane.
În urma comunicării expertizei medico-legale, procurorii urmează să contacteze părţile pentru a aduce la cunoştinţă concluziile documentului.
În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. Duminică, ei se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aştepta un client din străinătate.
Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 30 de kilometri la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.
Concret, în 16 octombrie 2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul kilometrului 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism de teren, Şerban Huidu, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie informa că în acest dosar au fost formulate concluziile medico-legale cu privire la decesul celor trei persoane care se aflau în autoturismul Dacia, stabilindu-se că moartea a fost violentă, cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.
De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi copii ai lui Şerban Huidu, în vârstă de 2 şi 4 ani, au suferit leziuni care necesită pentru vindecare sub zece zile de îngrijiri medicale (fapt care nu atrage răspunderea penală). Celelalte două pasagere ale autoturismului condus de Huidu, respectiv soţia acestuia şi bona copiilor, au avut leziuni care necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale şi au precizat că nu formulează plângere prealabilă, mai arăta Parchetul instanţei supreme.
Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, maşina condusă de realizatorul TV Şerban Huidu rula cu 87 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 km/h, şi a intrat total pe contrasens.
"Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.
Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a taiat curba. Maşina vedetei TV i-a apărut brusc în faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.