Deputatul Mihail Boldea a spus, luni, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că l-a rugat pe senatorul Marius Necula să apeleze la cunoştinţele sale pentru a-i obţine o adeverinţă de la Arhivele statului în legătură cu înstrăinarea unuia dintre imobilele pentru care este cercetat în dosarul DIICOT
Mihail Boldea a declarat, la completul de cinci judecători al instanţei supreme care judecă recursul faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, că în cazul unuia dintre imobilele pentru care este cercetat a apelat la senatorul Marius Necula, cerându-i ca, prin cunoştinţele acestuia, să îi obţină o adeverinţă de la Arhivele statului, care îi era necesară la tranzacţionare.
Boldea le-a arătat judecătorilor că senatorul Necula i-ar fi spus la acel moment, în prezenţa consilierului său personal, "numitul Bivol", că îi poate face rost de adeverinţa respectivă, dar că intervenţia îl va costa 15.000 de euro.
Deputatul Mihail Boldea a precizat că la o întâlnire ulterioră cu senatorul Necula, acesta i-ar fi dat adeverinţa respectivă, semn că a apelat la cunoştinţe, obţinând astfel documentul, dar nu a precizat dacă pentru acea adeverinţă s-au plătit banii ceruţi.
Totodată, Boldea a mai arătat că i-a spus senatorului Necula la acel moment că în legătură cu tranzacţia imobilului respectiv el are de primit în caz de reuşită un comision de 5.000 de euro.
Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă recursul lui Mihail Boldea - adus în ţară în 27 martie din Kenya la scurt timp după ce acuzaţi în acelaşi dosar au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.
Deputatul Mihai Boldea a cerut, luni, ca recursul privind arestarea sa preventivă să se judece în şedinţă secretă, întrucât publicitatea acesteia îi va aduce atingere vieţii intime şi demnităţii, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins solicitarea politicianului.
De altfel, procedura este ca şedinţa de fond, până la luarea măsurii arestării preventive, să fie judecată în şedinţă secretă, în timp ce recursul este dezbătut în şedinţă publică.
Modul în care a plecat Boldea - deşi la momentul respectiv, 17 martie, beneficia de imunitate - a declanşat anchete interne în cadrul DIICOT.
În 20 martie, Camera Deputaţilor a emis eviz de reţinere, percheziţie şi arestare în cazul deputatului Boldea (fost PDL).
În 23 martie, Boldea a contactat ziarişti spunându-le că se află în Congo şi că vine singur în ţară, nefiind nevoie să vină Poliţia după el.
Boldea fusese dat în urmărire după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.
În 25 martie, Boldea a cerut asistenţă judiciară la Consulatul din Nairobi (Kenya), ulterior fiind adus, sub escortă, cu un avion în ţară, unde a fost încarcerat.