Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olaru: Sunt mult mai multe imobile decât cele nouă reţinute, în cazul Boldea

Joi, 22 Martie 2012 (17:27:42)

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sunt mult mai multe imobile decât cele nouă pe care procurorii le-au reţinut, la acest moment, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a deputatului gălăţean Mihail Boldea.

"Acest dosar de care discutăm, la acest moment, a fost practic construit prin conexarea mai multor dosare deschise la nivelul unităţilor locale de parchet - Parchetul Judecătoriei Galaţi, Parchetul Tribunalului Galaţi sau unităţile teritoriale învecinate. Comasarea tuturor acestor dosare a presupus timp, iar din dosare care, la acel moment, păreau practic fără niciun fel de perspectivă, păreau dosare care sub nicio formă nu generau activităţi de criminalitate organizată în adevăratul sens al cuvântului, noi, procurorii DIICOT, am reuşit, practic, să creăm acest dosar", a explicat procurorul şef Olaru constituirea cazului privindu-l pe deputatul Mihail Boldea (fost PDL-n.r.).

Şeful DIICOT a subliniat că acest dosar este clar de criminalitate organizată.

Codruţ Olaru a explicat că soluţiile dintr-o parte din dosare au fost infirmate şi au fost preluate de către procurorii DIICOT.

Întrebat despre stadiul afacerilor judiciare ale lui Boldea relatate de presă, procurorul şef Olaru a spus doar: "Sunt mult mai multe imobile decât cele nouă pe care le-am reţinut, la acest moment, în referatul de arestare".

Şeful Biroului de presă al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, a declarat că SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea.

Sava a precizat că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare. "Conform celor afirmate şi de domnul Codruţ Olaru, şeful DIICOT, reiterez că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare", a spus Sava.

Procurorii DIICOT au cerut judecătorilor instanţei supreme, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să dea o decizie privind cererea DIICOT.

Sâmbătă, în 17 martie, Boldea a ieşit din România prin punctul de fronetiră Giurgiu, el având atunci imunitate. Camera Deputaţilor a decis ridicarea imunităţii parlamentarului marţi, 20 martie, după ce luni primise solicitarea procurorilor DIICOT, care a venit prin intermediul Ministerului Justiţiei, conform procedurii.

În 21 martie, procurorii DIICOT au primit informaţia că Boldea a părăsit Turcia la bordul unui avion, urmând să fie identificată locaţia către care s-a îndreptat deputatul. Informaţiile anchetatorilor sunt că Boldea se află într-o ţară exotică.

Potrivit procurorilor DIICOT sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea (fost PDL) ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Vineri seara, 16 martie, în acest dosar, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.

De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit DIICOT, în acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru că ar fi determinat alte persoane să falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotărâri, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primăria municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale - Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria municipiului Galaţi. Ulterior, aceste documente au fost folosite în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile de pe raza municipiului Galaţi.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare cu adevărul, respectiv s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti ori s-au efectuat menţiuni în registrele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi.

Boldea este acuzat şi de spălare de bani, respectiv că ar fi ajutat terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, deşi ştia că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinţe umane.

Totodată, deputatul ar fi ajutat la dobândirea unor bunuri imobile (terenuri, clădiri şi apartamente), cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olaru: Sunt mult mai multe imobile decât cele nouă reţinute, în cazul Boldea.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olaru: Sunt mult mai multe imobile decât cele nouă reţinute, în cazul Boldea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei