miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul trecut, românii au colectat selectiv peste 34.000 de tone de deşeuri de ambalaje

Miercuri, 21 Martie 2012 (17:23:19)

Anul trecut, cele mai mari cantităţi colectate selectiv de câtre români au fost ambalajele de hârtie-carton (16.202 tone), urmate de plastic (14.529 tone), sticlă (3.197 tone) şi metal (488 tone), creşterile fiind datorate susţinerii financiare care s-a ridicat la opt milioane de euro.

Dintre acestea, creşteri semnificative au fost înregistrate în cazul deşeurilor de ambalaje din aluminiu - 216 tone de aluminiu, cu 245 la sută mai mult decât în 2010 -, urmate de cele de tip PET - 10.369 tone de PET, cu aproximativ 68 la sută mai mult decât anul precedent.

"Ambalajele primare (sticle, PET, aluminiu) se găsesc, cu precădere, în gospodării. De aceea investiţiile strategice din 2011 au vizat extinderea serviciilor de colectare selectivă şi, automat, creşterea numărului celor cu acces la servicii, dar, mai ales, eficientizarea întregului sistem. Colectarea selectivă a deşeurilor nu înseamnă doar o baterie de containere colorate plasate în faţa blocului. Dincolo de această imagine, pentru funcţionarea sistemului de colectare selectivă, se realizează o serie de monitorizări, evaluări, modelări economice de costuri, campanii de informare şi educare, astfel încât acest punct constituit din cele trei containere colorate de colectare selectivă să adune cantităţi din ce în ce mai mari de deşeuri plasate corect în aceste recipiente. Susţinerea Eco-Rom Ambalaje în colectarea selectivă de la populaţie a crescut cu 35 la sută faţă de anul precedent, în timp ce investiţiile cumulate au crescut cu 65 la sută faţă de 2010", spune Sorin Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

În 2011, românii au colectat selectiv cu 40 la sută mai multe deşeuri de ambalaje decât anul anterior, respectiv, 34.416 tone, prin sistemul naţional pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.

Totodată, Eco-Rom Ambalaje a reuşit să adauge 90 de localităţi noi pe harta colectării selective a deşeurilor de ambalaje care, în prezent, acoperă 240 de localităţi, aproximativ 25 la sută din populaţia României - aproximativ cinci milioane de români beneficiind de sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.

Cantităţile de ambalaje colectate de la populaţie sunt însă doar o parte din totalul realizat. În anul 2011 Eco-Rom Ambalaje a valorificat în total 57,8 la sută (354.996 tone) din cantitatea de ambalaje puse pe piaţă de companiile afiliate sistemului (613.178 tone), îndeplinind cu succes obiectivul de valorificare de 57 la sută impus de către legislaţie. Aceste rezultate se datorează creşterii susţinerii financiare pentru colectarea, sortarea şi transportul acestor deşeuri către capacităţile de reciclare, care s-a ridicat la aproximativ opt milioane de euro, cu 17 la sută mai mare faţă de anul precedent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul trecut, românii au colectat selectiv peste 34.000 de tone de deşeuri de ambalaje.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anul trecut, românii au colectat selectiv peste 34.000 de tone de deşeuri de ambalaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei