USL asigură cvorumul la şedinţa plenului Camerei în care se votează în cazul Boldea, fiind prezenţi trei deputaţi ai Uniunii, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele PSD, Victor Ponta.
El a precizat că în sala de plen sunt prezenţi 161 de reprezentanţi ai puterii, şi ar trebui să fie 164.
Asfel, Ponta a spus că se afla la partid când a început şedinţa plenului şi a fost sunt de către liderii de grup ai PSD şi PNL, Mircea Duşa şi Călin Popescu Tăriceanu, care i-au spus că puterea nu are destui parlamentari în plen pentru cvorum.
Prin urmare, Ponta, împreună cu Duşa şi cu Tăriceanu au venit la plen.
Liderul PSD a precizat dacă în timpul şedinţei vor sosi încă trei deputaţi ai puterii, cei de la opoziţie vor pleca din şedinţă.
În caz contrar, a precizat Ponta, opoziţia va asigura cvorumul şi votul pentru ridicarea imunităţii lui Boldea, întrucât este important să fie dat semnalul că Parlamentul nu blochează Justiţia.
Ponta a subliniat că nu este vorba despre o întrerupere a protestului parlamentar al opoziţiei.
La ora transmiterii acestei ştiri, în plenul Camerei are loc prezentarea raportului Comisiei juridice care a avizat favorabil ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Boldea, după care parlamentarii se vor pronunţa, pe rând, prin vot secret referitor la încuviinţarea percheziţiei, reţinerii şi respectiv a arestării lui Boldea.
Deputaţii au decis, marţi, să dea trei voturi distincte în cazul cererii de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, adică pentru percheziţionarea, reţinerea şi respectiv pentru arestarea preventivă a acestuia.
Liderii grupurilor parlamentare ale PDL şi UNPR din Camera Deputaţilor au anunţat în plen că vor vota în favoarea solicitării de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Boldea. UDMR şi grupul minorităţilor naţionale nu au precizat, în plen, cum vor vota deputaţii acestora în cazul lui Boldea.
Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea urmează să fie votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi, a declarat Nicolae Mircovici.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.