Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinta instanţei supreme: DIICOT a demontat cu intransigenţă grupări ale ticăloşiei

Joi, 8 Martie 2012 (18:35:37)

Preşedinta instanţei supreme, Livia Stanciu, a declarat, joi, la bilanţul activităţii Ministerului Public pe 2011, că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a demontat cu intransigenţă grupări ale ticăloşiei, reuşind să provoace temeri în rândul lor

Preşedinta Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ) Livia Stanciu, i-a spus procurorului general al României, Codruţa Kovesi, că "şi-a făcut foarte bine treaba", punctând faptul că bilanţul Ministerului Public pe 2011 relevă înregistrări de "succese notabile pe trei paliere": combaterea corupţiei la nivel înalt, atât în plan cetral, cât şi local, combaterea evaziunii fiscale de orice fel şi, nu în ultimul rând, lupta susţinută împotriva grupărilor de crimă organizată de orice fel.

"Cu toţii ştim că fenomenul corupţiei este unul social foarte grav, cu multe faţete şi care se manifestă la cele mai înalte niveluri. Corupţia este cea care reprezintă o ameniţare majoră pentru democraţie, erodează statul de drept, erodează administraţia. Tot corupţia este cea care subminează instituţiile statului, reprezentanţii statului, punând în pericol grav însăşi dezvoltarea economică şi socială a oricărui stat", a susţinut judecătoarea Livia Stanciu.

Ea a adăugat că în ultima perioadă fenomenul corupţiei reprezintă o provocare pentru procurori, judecători, poliţişti, servicii de informaţii şi chiar avocaţi.

Judecătoarea Stanciu a afirmat că reprezintă o problemă serioasă corupţia cu atât mai mult cu cât, extinzându-se atât la nivel central, cât şi local, a devenit un stil de viaţă, un labirint din care cu greu se mai poate ieşi.

În opinia Liviei Stanciu, realizările în combaterea acestui fenoment demonstrează că instituţiile implicate sunt stabile, funcţionale, moderne, europene, eficiente. "Anchetele pe care dumneavostră le-aţi efectuat în ultima periodă aş putea spune că au reuşit să producă efecte din ce în ce mai mari, au provocat mari temeri grupărilor de crimialitate organizată, oamenilor corupţi, au reuşit să aducă încrederea şi respectul cetăţenilor faţă de activitatea dumneavostră", a spus şefa ICCJ.

Potrivit judecătoarei, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sunt absolut necesare societăţii româneşti actuale.

"Sunt necesare în contextul extinderii corupţiei la nivel central şi local şi în condiţiile în care asistăm la dezlăţuiri inovative ale acestui fenomen al corupţiei", a adăugat Livia Stanciu, fost procuror.

Totodată, preşedinta instanţei supreme a indicat o altă direcţie prioritară a Ministerului Public, respectiv lupta împotriva grupărilor de crimă organizate.

"Vă felicit pentru că aţi reuşit prin activitatea desfăşurată să demontaţi grupări mari de criminalitate organizate, referirile din raportul de activitate al DIICOT demonstrează demontări de grupări ale ticăloşiei cu intrasigenţă, fără menajamente faţă de cei care au încălcat legea, indiferent de cine sunt aceştia. Aţi făcut foarte bine, pentru ca aţi reuşit să provocaţi temeri în rândul acelor grupări, să dobândiţi respectul cetăţenilor faţă de activitatea dumneavostră", a afirmat şefa ICCJ.

Al treilea mare rezultat punctat de preşedinta instanţei supreme a fost "bătălia cu evaziunea fiscală". "Trebuie să continue. Nimic nu poate slăbi mai mult puterea unui stat decât diminuarea resurselor financiare, care nu poate avea decât efecte negative în ceea ce priveşte plata salariilor, a pensiilor, susţinerea activităţii instituţiilor statului. Orice ban care e furat de la bugetul statului trebuie socotit ca un atac direct la siguranţa statului", a declarat judecătoarea Livia Stanciu.

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie le-a spus magistraţilor că în ea, judecătoarea Livia Stanciu, au un partener în lupta împotriva evaziunii fiscale, a evazioniştilor, a corupţiei, a contrabandei, a grupărilor de criminalitate organizată de orice fel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinta instanţei supreme: DIICOT a demontat cu intransigenţă grupări ale ticăloşiei.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinta instanţei supreme: DIICOT a demontat cu intransigenţă grupări ale ticăloşiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei