Premierul Emil Boc a insistat în Parlament pentru menţinerea stabilităţii economice, spunând că înţelege nemulţumirea oamenilor care nu se pot încălzi cu cifre macroeconomice, dar că aceştia trebuie să înţeleagă că măsurile adoptate de Guvern erau necesare în contextul crizei economice.
"Trăim vremuri speciale în lume, în Europa şi în România. Criza a afectat viaţa a miliarde de oameni şi nimeni nu ştie exact când se va încheia această criză sau ce forme noi va îmbrăca", a spus Boc, arătând că în Uniunea Europeană există riscul major de revenire a recesiunii economice.
El a susţinut, în plenul Parlamentului, că guvernarea pe care a preluat-o la sfârşitul anului 2008 "arăta bine pe afară, cu gardul vopsit", dar stătea să se prăbuşească din cauza "lucrurilor ruginite", fiind astfel obligat să adopte măsuri dure de reformă, "cu rezultate pozitive" prin care România a reuşit să obţină din nou statutul de ţară în care se poate investi
"Am ieşit din recesiune, dar suntem încă în plină criză economică. România este însă mai bine pregătită acum şi stă în înţelepciunea noastră să ferim ţara de ce poate fi mai greu din punct de vedere economic", a spus Boc.
Premierul a arătat că ştie problemele oamenilor, care nu se încălzesc cu cifre macoeconomice, şi că este greu de explicat acestora că măsurile adoptate de Guvern erau necesare.
Şeful Guvernului a atenţionat totodată opoziţia că oamenii sunt nemulţumiţi de tot ceea ce înseamnă politică în ultimii 20 ani, astfel că politicienii au obligaţia să îşi schimbe comportamentul, renunţând la aroganţă şi lipsă de comunicare.