Aproximativ 200 de persoane participă, duminică, la un marş de protest pe străzile municipiului Alba Iulia, faţă de situaţia socială şi economică din România şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia, în urma unor mesaje transmise, în ultimele zile, pe reţelele de socializare.
Oamenii au steaguri şi eşarfe tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Băsescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan".
Un grup de tineri poartă un banner alb cu mesajul "Deşteaptă-te române/Cântă toată România/ Că e altă zi sub soare/Să împărţim sărăcia".
Ulterior, protestatarii au pornit într-un marş spre Catedrala Reîntregirii pentru a se ruga pentru viitorul României.
Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu vă fie frică şi Băsescu pică", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hoţii, hoţii", "Piticu şi cu chioru au umilit poporul".
Unul dintre protestatari a declarat că prin această acţiune vor să ia atitudine faţă de "dictatura actualei puteri" şi să îşi exprime nemulţumirea faţă de situaţia economică şi socială din România, dar şi faţă de faptul că reprezentanţii puterii "au început să lovească într-un sistem care funcţiona foarte bine în România: SMURD".
O femeie participantă la acţiune, care poartă o pancartă cu mesajul "Jos mafia Băsescu-Boc", a declarat că a ieşit în stradă pentru că s-a săturat de situaţia din România.
"Nu mai avem nicio speranţă. Nu îmi găsesc un loc de muncă, iar soţul este plecat în străinătate ca să ne poată întreţine", a spus femeia.
Protestatarii s-au oprit la Troiţa din faţa Catedralei Reîntregirii, unde au rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi s-au rugat pentru "zile mai bune".
La Troiţă, jandarmii le-au cerut participanţilor la miting să părăsească zona, pentru că este un miting neautorizat, moment în care au avut loc replici între protestatari şi reprezentanţii Jandarmeriei.
De la Troiţă, oamenii au pornit înapoi spre marginea Parcului Cetăţii, unde a început mitingul. De aici, oamenii au pornit din nou într-un marş pe străzile oraşului, solicitându-le localnicilor să li se alăture.
Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Jos dictatorul", "Hoţii, hoţii", "Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame", Veniţi cu noi".
Pe parcurs, protestatarilor li s-au alăturat şi alte persoane, astfel că numărul acestora a ajuns la aproximativ 200.
Acţiuni similare de protest au avut loc în ultimele trei zile în mai multe oraşe şi în Capitală.
Raed Arafat a făcut, vineri, apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii.
"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.
Vineri seară, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anunţat Guvernul.