Muncitorii care lucrează la restaurarea clădirii Colegiului Naţional "Moise Nicoară" din Arad, cel mai mare liceu din judeţ, au descoperit, joi după-amiază, oseminte care par a fi umane, la faţa locului mergând poliţişti criminalişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Muncitorii care au descoperit oseminte - un craniu şi fragmente de coaste - au sunat la 112, iar la faţa locului au mers poliţişti de la Serviciul Criminalistic şi specialişti de la Medicina Legală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce, echipa ridică de la faţa locului oasele descoperite, care la prima vedere par vechi şi de natură umană.
Tuduce a spus că provenienţa oaselor va fi stabilită de către specialiştii de la Medicina Legală, urmând să se continue ancheta în acest caz.
Clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din municipiul Arad, considerată monument istoric, este renovată în urma unei investiţii de peste 12 milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor fiind asigurată de Uniunea Europeană.
Autorităţile locale au semnat, în iulie 2011, contractul de executare a lucrărilor pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Moise Nicoară", proiectul având o finanţare de 51.123.307 lei, adică peste 12 milioane de euro.
Cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 85 la sută, este asigurată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în timp ce 13 la sută din finanţare este guvernamentală, iar doi la sută este suportată de municipalitatea arădeană.
Proiectul presupune atât renovarea faţadelor, a interioarelor, înlocuirea instalaţiilor sanitare şi electrice, cât şi modernizarea liceului prin dotarea cu mobilier nou, echipamente IT sau amenajarea de săli noi de studiu, divertisment şi sport.
Proiectul prevede şi amenajarea unui observator astronomic.
Clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional "Moise Nicoară" a fost construită între anii 1869 - 1873 şi este monument istoric.
Unitatea de învăţământ are aproape o mie de elevi şi este şcoala cu cele mai bune rezultate în învăţământ din judeţ, mulţi dintre absolvenţi obţinând anual burse de studii la universităţi din străinătate.