Medicul Andrei Georgescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, că a acceptat funcţia de subsecretar de stat, dar rămâne să decidă premierul, precizând că proiectul Legii sănătăţii este bun şi că el este adeptul privatizării chiar şi în Urgenţă.
Andrei Georgescu a spus că proiectul Legii sănătăţii este bun, dar nu a fost corect promovat de Ministerul Sănătăţii.
"Legea este bună, s-a plecat prost, doar cu discutarea pe un mic segment din Urgenţă", a adăugat medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
El a precizat că face parte din sistemul medical de urgenţă de peste 25 de ani şi că i-a spus premierului ideile lui în acest sens, care vor trebui discutate cu toţi specialiştii din sistem.
Andrei Georgescu a adăugat că este adeptul privatizării de mai mult timp, chiar şi în urgenţă, arătând că în vechiul proiect de lege a susţinut includerea ambulanţelor private în sistemul de urgenţă.
"Sunt adeptul privatizării chiar şi în urgenţă, i-aş chema pe toţi specialiştii din sistem să discutăm, am susţinut şi în vechiul proiect de lege intrarea ambulanţelor private în sistem", a mai spus Georgescu.
El a subliniat faptul că în proiectul noii legi Ministerul Sănătăţii acreditează privaţii care vor să intre în Urgenţă şi este cel care poate să impună standardele pe care le doreşte.
"Eu, Ministerul Sănătăţii, acreditez pe privat. Eu pot să îi cer să aibă pe maşină ceea ce am eu la SMURD. Din Dispecerat vor fi trimise ambulanţele cele mai apropiate la solicitarea primită", a adăugat Georgescu.
Medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat.
Şi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Vasile Cepoi a spus că a avut o întâlnire la Cotroceni, în care i s-a propus funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă.
Tudor Ciuhodaru a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizând că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.
Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.