Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a avut o discuţie telefonică cu Raed Arafat, precizând că nu doreşte să continue polemica, dar şi că la Cotroceni nu a ajuns un raport al acestuia privind Legea sănătăţii.
Traian Băsescu a adăugat că ştie cu siguranţă că un raport a fost trimis către ministrul Sănătăţii "în seara" în care a intervenit telefonic la un post de televiziune. "Dar la Cotroceni nu a ajuns", a spus el.
"Am avut o discuţie telefonică. Nu doresc să continuu această polemică. Pur şi simplu nu mă interesează", a spus preşedintele, întrebat dacă a discutat cu Raed Arafat.
Preşedintele a adăugat că obiectivul său este reformarea sistemului de sănătate.
"Dacă există un raport trimis la Cotroceni, cu siguranţă are un număr de înregistrare. Aici nu se poate mişca nicio hârtie fără număr de înregistrare", a adăugat preşedintele.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministerul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.
Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.
El a precizat că este dispus să revină la munca pe care a făcut-o, nu la funcţie, cu condiţia să fie lăsaţi experţii să lucreze şi că probabil îşi va lua concediu fără plată două - trei luni, pentru a organiza dezbateri privind propunerile pentru sistemul de urgenţă.
Medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat.
Şi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă.
Subsecretarul de stat Raed Arafat spune că a transmis Comisiei Prezidenţiale punctele de vedere pe proiectul legii sănătăţii şi că, după o a doua discuţie în comisie nu a mai fost acceptat la dezbateri.
"De cel puţin trei luni încerc să vorbesc cu o comisie despre proiectul legii sănătăţii. Din Comisie fac parte Vlădescu, Păunescu şi Duţă. După a doua discuţie am fost blocat de Vlădescu (Cristian - n.r.), care nu a mai acceptat ca la nicio discuţie privind proiectul să particip şi eu. La solicitarea lor, a celor trei, nu am mai fost primit la discuţii. Nu aş fi ieşit să discut public acest subiect dacă nu aş fi fost considerat duşmanul reformei sanitare", a spus Raed Arafat într-o emisiune la Realitatea TV.
Subsecretarul de stat a spus că ministrul Sănătăţii a trimis în urmă cu zece zile punctele de vedere privind asistenţa medicală de urgenţă consilierului prezidenţial Virgil Păunescu.
"Acolo erau trecute toate datele astfel că punctele mele de vedere au fost cunoscute. Sigur, dacă nu se doreşte ca eu să vorbesc despre acest subiect din interiorul sistemului, va trebui să plec, dar voi apăra punctele de vedere şi din afara acestuia", a mai spus Arafat.