În pieţele din Constanţa se vând atât brazi de import, cât şi brazi autohtoni, preţul acestora variind între 70 şi 250 de lei. La Călăraşi, brazii româneşti costă între 60 şi 120 de lei, preţuri similare fiind şi în Giurgiu, în timp ce la Slobozia brazii autohtoni au cele mai mici preţuri.
Majoritatea brazilor care se vând în pieţele din Constanţa sau în parcările supermarket-urilor din oraş sunt aduşi din import, motiv pentru care preţurile acestora ajung să depăşească 200 de lei.
Astfel, în Piaţa Griviţei din centrul municipiului, cea mai frecventată din Constanţa, brazii costă între 70 şi 200 de lei, însă comercianţii se plâng că vânzările merg prost. Din acest motiv, ei au început să vândă brazii creangă cu creangă, preţurile variind între 5 şi 7 lei, sau să împletească din crenguţele mai mici coroniţe, care costă de la 5 la 10 lei.
Situaţia este aceeaşi şi în celelalte pieţe mai mari din oraş, unde brazii costă între 70 şi 150 de lei.
Majoritatea magazinelor de bricolaj din Constanţa şi-au epuizat brazii şi molizii din stoc, dar în locuri special amenajate în parcările supermarket-urilor se mai găsesc brazi aduşi din Olanda, la preţuri ce pornesc de la 120 de lei.
Cei care vor să păstreze bradul şi după Crăciun sau vor să-l planteze în grădină pot achiziţiona unul în ghiveci. În acest caz, preţurile pornesc de la 50 de lei şi ajung până la 100 - 150 de lei.
La Călăraşi, au fost aduşi în pieţe brazi româneşti de la Braşov, precum şi brazi de import, din Ungaria. Comercianţii spun că, în ultimele zile, vânzările au crescut.
Brazii româneşti au preţuri cuprinse între 60 şi 120 de lei, iar molizii între 40 şi 60 de lei. Brazii în ghiveci costă între 120 şi 700 de lei, iar brazii de import costă între 100 şi 150 de lei.
La Giurgiu, brazii naturali costă între 50 şi 100 de lei, iar cei artificiali, între 20 şi 200 de lei, în funcţie de înălţime şi coronament.
Comercianţii spun însă că vânzările de brazi merg greu.
"Vânzarea merge slab rău de tot, deşi preţurile sunt, zic eu, deoesbit de accesibile, chiar şi acum în criză. Sperăm să nu rămânem cu ei, iar în ultimele zile până la Crăciun să vindem toţi brazii", a declarat un comerciant.
În pieţele din Giurgiu nu există brazi de import, ci doar brazi româneşti, aduşi de la Miercurea Ciuc.
La Slobozia (Ialomiţa), brazii româneşti au preţuri între 65 şi 70 de lei, în timp ce brazii de import costă între 125 şi 130 de lei. Comercianţii spun că se aşteaptă la o creştere a vânzărilor în următoarele 48 de ore.