Guvernul a reclamat Consiliului Legislativ faptul că multe dintre proiectele de acte normative care trebuie aprobate la sfârşitul acestui an, inclusiv modificările la Codul Fiscal, nu au primit încă un aviz, conducerea CL justificând întârzierea prin volumul mare de documente primite spre avizare.
"Au fost solicitate explicaţii la Consiliul Legislativ pentru întârzierea avizelor, iar conducerea instituţiei s-a justificat prin faptul că, la sfârşit de an, se strâng foarte multe acte normative pentru avizare şi angajaţii nu pot face faţă volumului de muncă", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.
Guvernul intenţionează să aprobe aceste acte normative într-o nouă şedinţă care să fie organizată joi, după dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură.
Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol", depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, a fost citită, luni, în plenul Parlamentului şi va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 9.00.
Conform Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat.
Astfel, pentru adoptarea moţiunii de cenzură ar fi necesare 234 de voturi. Grupurile PSD şi PNL Opoziţia numără în total 215 parlamentari.