joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritli: Sistemul naţional de medicină de urgenţă rămâne public şi prin noua lege a sănătăţii

Joi, 15 Decembrie 2011 (14:27:04)

Sistemul naţional de medicină de urgenţă rămâne în obligaţia statului, adică va fi public şi prin noua lege a sănătăţii, a spus joi ministrul Ritli Ladislau, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor potrivit cărora urgenţa ar intra în responsabilitatea societăţii odată cu schimbarea legislaţiei.

"Sistemul de urgenţă va rămâne public. Sigur va fi aşa", a mai spus ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, prezent la predarea primului elicopter SMURD pentru cazurile grave din zone izolate achiziţionat de MS.

Proiectul Legii sănătăţii prevede că sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat trece din obligaţia statului în "responsabilitatea societăţii", deschizând astfel piaţa sectorului privat.

Potrivit legislaţiei actuale, asigurarea urgenţei este obligaţia statului şi dreptul cetăţenilor garantat prin Constituţie. În prezent, în sistemul de urgenţă funcţionează SMURD, servicii de ambulanţă de stat şi particulare aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate, acestea din urmă asigurând în general consultaţii la domiciliu şi transportul bolnavilor.

Proiectul Legii sănătăţii este încă în discuţii, punctele importante analizate fiind urgenţa, transformarea spitalelor în societăţi şi casele private de asigurări de sănătate.

O variantă de lucru a proiectului Legii sănătăţii a fost trimisă FMI şi Băncii Mondiale, care au notat la capitolul "medicina de urgenţă" că sistemul în forma actuală funcţionează şi recomandă să nu fie modificat.

La sfârşitul lunii noiembrie, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că noua Lege a sănătăţii va fi adoptată "în cel mai scurt timp", fie de Parlament, fie prin asumarea răspunderii Guvernului, el apreciind că în prezent sistemul medical este "rigid", "nefuncţional", iar spitalele sunt "societăţi de stat".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritli: Sistemul naţional de medicină de urgenţă rămâne public şi prin noua lege a sănătăţii.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritli: Sistemul naţional de medicină de urgenţă rămâne public şi prin noua lege a sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei