Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii care îşi instituţionalizează copiii, responsabilizaţi prin muncă în folosul comunităţii

Luni, 12 Decembrie 2011 (15:45:00)

Părinţii care îşi abandonează copiii în grija statului ar putea fi obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii, măsura, gândită ca o formă de responsabilizare, fiind cuprinsă în proiectul de lege privind modificarea Legii 272/2004.

Directorul general de la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Elena Tudor, a declarat, luni, că detaliile legate de această măsură vor fi cuprinse în acte normative subsecvente.

Ea a precizat însă că nu sunt vizaţi părinţii care mai au şi alţi copii în îngrijire sau cei care au probleme de sănătate.

"În niciun caz nu vor fi obligaţi la muncă în folosul comunităţii părinţii care mai au în grijă alţi copii, care au probleme de sănătate. Deci, această prevedere se aplică exclusiv părinţilor apţi de muncă şi care manifestă dezinteres pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Şi, aşa cum ştim, este obligaţia oricărui părinte să aibă grijă de propriul copil şi este în primul rând responsabilitatea lui. Or dacă nu vrea nici să muncească, nu vrea nici să se ocupe de copiii lui, nu cred că este obligaţia statului să se ocupe de copil fără să îl implice şi pe părinte", a spus Elena Tudor.

Întrebată dacă o astfel de măsură nu ar creşte riscul de neglijare a copilului în cadrul familiei, reprezentantul MMFPS a amintit că proiectul de lege propune şi introducerea de sancţiuni pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, care au responsabilitatea de a monitoriza familiile cu probleme şi de a interveni atunci când este cazul.

"Prin urmare, dacă instituţiile nu intervin, vor plăti şi ele. Asta a fost carenţa principală în legislaţia actuală. Suna frumos, filosofia ei era foarte frumoasă, dar nu avea sancţiuni şi atunci nu puteai să tragi la răspundere", a mai spus Elena Tudor.

Ea a adăugat că părinţii care vor refuza munca în folosul comunităţii vor fi amendaţi.

Proiectul de act normativ mai propune şi introducerea obligativităţii ca părinţii să participe la şedinţele de consiliere efectuate de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului, atunci când minorul săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost prezentat şi dezbătut public, luni, la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii care îşi instituţionalizează copiii, responsabilizaţi prin muncă în folosul comunităţii.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii care îşi instituţionalizează copiii, responsabilizaţi prin muncă în folosul comunităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei