Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 privind un posibil fals în declaraţii comis de un expert din Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).
ANI precizează că există indicii referitoare la posibila săvârşire de către Roxana Alina Drăgan, funcţionar public (expert) în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, ACIS, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, întrucât datele şi informaţiile cuprinse în declaraţiile de avere şi de interese depuse în perioada 2010 - 2011 sunt inexacte şi incomplete, se arată într-un comunicat de luni al ANI.
Reprezentanţii Agenţiei au constatat că Roxana Drăgan nu a menţionat înstrăinarea unui teren de 10.229 de metri pătraţi, situat în comuna Clinceni, judeţul Ilfov, şi nici veniturile de 2.210.024 lei, reprezentând valoarea obţinută în urma vânzării acestei proprietăţi imobiliare.
ANI precizează că nu se regăsesc în evidenţele fiscale menţiunile efectuate cu privire la deţinerea unei cote de jumătate dintr-un teren intravilan, de 1.550 de metri pătraţi, situat în Bucureşti. De asemenea, Drăgan nu a menţionat, în declaraţia de avere depusă în anul 2010, un autoturism marca Audi A8.
Funcţionarul public a menţionat că deţine o suprafaţă de teren de 15.000 de metri pătraţi, situat în judeţul Ilfov, deşi, conform evidenţelor fiscale, aceasta figurează ca având suprafaţa de 5.851 de metri pătraţi.
ANI mai arată că Roxana Drăgan nu a menţionat depozitele bancare constituite în perioada 2010 - 2011, în cuantum total de 639.293 de euro şi 1.310.262,57 de lei.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, la 21 octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la posibila săvârşire de către Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracţiunii de spălare a banilor, prevăzută şi pedepsită de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare.