Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI: Personalul didactic auxiliar nu va mai beneficia de gradaţia de merit din 2012

Joi, 27 Octombrie 2011 (14:10:39)

Personalul didactic auxiliar din învăţământ nu va mai beneficia din 2012 de gradaţia de merit, potrivit metodologiei care reglementează acordarea acestor bani, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) condamnând decizia Ministerul Educaţiei de a îngrădi dreptul acestor salariaţi.

În total, la nivelul unităţilor de învăţământ din întreaga ţară, vor fi afectaţi aproximativ 17.000 de angajaţi reprezentând personalul didactic auxiliar, respectiv bibliotecari, laboranţi, informaticieni, secretari, potrivit unui comunicat de joi al FSLI.

Gradaţia de merit reprezintă 25 la sută din salariul de bază.

Până în prezent, de 14 ani, atât personalul didactic cât şi cel didactic auxiliar primeau această gradaţie de merit care se dădea pentru cinci ani, apoi aceşti salariaţi trebuia să îşi depună din nou dosarul la Ministerul Educaţiei.

Acum însă, Ministerul Educaţiei a hotărât ca doar personalul didactic să îşi poată depune dosare pentru gradaţia de merit.

FSLI a făcut deja demersuri către Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, pentru modificarea actului normativ, prin care personalul didactic auxiliar nu mai beneficiază de gradaţia de merit.

"Considerăm că este o discriminare şi o lipsă de recunoaştere a importanţei pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învăţământ. Gradaţia de merit se acorda pentru activitatea deosebită, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însă pentru colegii noştri sumele primite în plus înseamnă foarte mult. Din păcate, Ministerul Educaţiei continuă să îşi bată joc de angajaţii din învăţământ", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu, citat în comunicat.

Potrivit FSLI, un bibliotecar are un salariu de bază de 940 de lei, iar cu gradaţia de merit ajungea la 1.175 de lei. Un informatician, grad I A, are un salariu de bază de 992 de lei, cu gradaţia de merit ajungea la 1.240 de lei, un laborant are salariu de bază de 899 de lei, cu gradaţia de merit - 1.123 de lei, un secretar are un salariu de bază de 964 de lei, cu gradaţia de merit - 1.205 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Personalul didactic auxiliar nu va mai beneficia de gradaţia de merit din 2012.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: Personalul didactic auxiliar nu va mai beneficia de gradaţia de merit din 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei