Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afacerim (MECMA) spune că are în lucru o strategie privind industria de apărare, iar după ce va finaliza acest document îl va trimite spre aprobare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
"În acest moment, o comisie interinstituţională de specialişti lucrează la elaborarea acestei strategii, care va fi trimisă spre aprobare Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Discuţiile purtate au mai vizat şi procesele de restructurare şi reorganizare, care vor trebui să aibă loc în industria de apărare, în vederea eficientizării activităţii atât la nivelul Companiei Naţionale Romarm, cât şi la nivelul filialelor acesteia", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, care controlează mai multe companii din această industrie.
Reprezentanţii Ministerului Economiei au avut marţi o întâlnire sindicatele din industria de apărare, cărora le-au promis că instituţia va continua procesul de elaborare a strategiei pentru industria de apărare, urmând paşii prevăzuţi de lege.
La începutul acestui an, Guvernul a elaborat un plan de ştergere a datoriilor în valoare de circa un miliard de lei la buget ale companiilor din industria de apărare, însă până acum nu a fost luată nicio decizie.
Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Braşov, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice.