Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Timişoara, că partidul nu are "dosarele şi banii pe care îi are puterea" pentru a determina unii parlamentari să treacă în tabăra USL, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara dacă USL are forţa necesară pentru a schimba echilibrul forţelor politice din Parlament, preşedintele PC, Daniel Constantin, a spus că partidul nu are "dosarele şi banii pe care îi are puterea".
"Nu avem dosarele şi banii pe care îi are puterea. Am spus în luna iunie că există asigurări din partea unor deputaţi şi senatori că vor trece în USL. Aveţi un exemplu, Şerban Rădulescu de la PDL a trecut la PC. Imediat, la o oră distanţă, puterea, prin UNPR, a luat un senator din zona independenţilor şi a reechilibrat situaţia", a spus Constantin.
El a spus că în rândul opoziţiei există o "preocupare permanentă" de a schimba puterea înainte de termen, deoarece există suspiciuni în privinţa corectitudinii desfăşurării alegerilor din 2012.
"Avem o preocupare constantă de a schimba puterea înainte de termen. Aşa cum se prefigurează alegerile, în 2012, se pare că vor fi foarte multe semne de întrebare privind corectitudinea acestora. Ca atare cred că datoria noastră, ca apărători ai democraţiei, este să schimbăm puterea înainte de 2012 pentru a-i nu lăsa să organizeze aceste alegeri", a afirmat Constantin.
Pe de altă parte, liderul PC a spus că este dezamăgit de trecerea lui Tudor Ciuhodaru la UNPR tocmai în momentul în care acesta ajunsese "la un scor impresionant" în sondaje.
"Eu am o dezamăgire personală pentru că am investit încredere în dânsul, la fel cum investesc în orice om de valoare din PC. I-am luat apărarea de fiecare dată când am avut ocazia, la fel cum am făcu şi cu primarul Cristian Popescu Piedone, la fel cum o fac cu orice om pe care îl preţuiesc şi consider că reprezintă o valoare a PC. Din păcate, în momentul în care a ajuns – poate şi datorită nouă - la un scor impresionant în sondajele de opinie a decis că e mai bine să se alăture grupului progresiştilor, eu le-aş fi spus grupul trădătorilor", a adăugat Constantin.
Preşedintele PC a declarat că nu înţelege cum Tudor Ciuhodaru, dintr-un critic al Ministerului Sănătăţii şi al premierului Emil Boc, a ajuns "extrem de satisfăcut".
"Şi nu înţeleg cum acum câteva zile era un critic constant al Ministerului Sănătăţii şi al domnului Boc, din cauza distrugerii sistemului de sănătate, iar astăzi este extrem de satisfăcut şi mulţumit de sprijinul pe care l-a dat domnul Boc pentru realizarea nu ştiu cărui spital la Iaşi", a precizat Constantin.
Potrivit acestuia, PC nu are nevoie de "oameni duplicitari" şi i-a îndemnat pe cei care doresc să părăsească formaţiunea politică să o facă imediat.
Deputatul Tudor Ciuhodaru, exclus joi din PC, s-a înscris în UNPR.
"Vineri, 30 septembrie 2011, deputatul Tudor Ciuhodaru a devenit membru al Grupului parlamentar progresist din Camera Deputaţilor, înscriindu-se în Uniunea Naţională pentru Progresul României", anunţă UNPR într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.
Deputatul Tudor Ciuhodaru a fost exclus, joi, din Partidul Conservator.
"Am fost mandatat în cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator să iau o decizie în ceea ce-l priveşte pe Tudor Ciuhodaru, în urma unei discuţii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, în presă, cu privire la noul său statut. Din păcate nu a avut demnitatea să facă asta şi în faţa partidului care s-a angajat să-l susţină în alegerile din 2012. Tudor Ciuhodaru a acţionat în ultimul timp împotriva Partidului Conservator şi a Uniunii Social Liberale, astfel că, în conformitate cu statutul PC şi protocolul USL, am decis excluderea sa din calitatea de membru PC şi din toate funcţiile pe care le-a avut în partid. Consider că prin voturile acordate puterii în Parlament, Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din Partidul Conservator", declara preşedintele PC, Daniel Constantin.