Soţia preşedintelui OADO, Florentin Scaleţchi, Monica, s-a prezentat, marţi, la Poliţia Capitalei, împreună cu avocata sa, unde a depus o sesizare la Serviciul Arme, prin care arată că soţul ei deţine armament la sediul Organizaţiei, din strada Maior Vasile Băcilă, informează surse judiciare.
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Monica Scaleţchi, s-a prezentat însoţită de avocata sa, Beatrice Comăniceanu, la Poliţia Capitalei unde a depus o sesizare la Serviciul Arme împotriva soţului ei, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaleţchi, condamnat într-un dosar de corupţie.
Potrivit surselor citate, în reclamaţia depusă de femeie se precizează că Florentin Scaleţchi deţine patru arme şi muniţia aferentă, "arme de pe vremea războiului". Concret, ar fi vorba despre două puşti şi două pistoale plus muniţie. "Arsenalul" ar fi ţinut de către Scaleţchi în seiful unui imobil din strada Maior Vasile Băcilă numărul 9, din Capitală.
Potrivit surselor citate, Florentin Scaleţchi nu ar avea voie să deţină armament având în vedere decizia de condamnare, nedefinitivă, la şase ani de închisoare, dată de către Secţia penală a Tribunalului Bucureşti.
Monica Scaleţchi a introdus acţiune de divorţ în luna iulie, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, având termen în 19 octombrie.
Dosarul în care preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaleţchi, este acuzat de luare de mită se rejudecă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în urma deciziei din 28 septembrie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă a decis, atunci, casarea sentinţei Curţii de Apel Bucureşti prin care Florentin Scaleţchi era condamnat la închisoare cu executare şi trimiterea dosarului acestuia la această instanţă pentru rejudecarea apelului, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă.
Atât la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat fondul acestui proces, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, în faza de apel, Florentin Scaleţchi a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie.
Totodată, Florentin Scaleţchi a fost achitat pentru una dintre faptele de trafic de influenţă, cea pentru care a fost absolvit de vină şi Ilie Mărgean, inculpat în acelaşi proces cu fostul preşedinte OADO.
Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2005, în calitate de preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, Florentin Scaleţchi ar fi pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 20.000 de euro. Scaleţchi ar fi primit, în trei tranşe, echivalentul acestei sume reprezentând 24.000 de dolari. În schimb, acesta a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor ce fuseseră aplicate denunţătorului de către instanţa inferioară, spun anchetatorii.
Ulterior, în septembrie 2010, Florentin Scaleţchi, a fost deferit justiţiei de procurorii bucureşteni după ce a acesta a refuzat, în 2008, să i se recolteze probe biologice, la Institutul Naţionale de Medicină Legală (INML), după ce a fost prins de poliţiştii rutieri cu o alcoolemie de 0,84 la mie.