Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu mulţumeşte Italiei pentru recunoaşterea BOR ca biserică funcţională în această ţară

Joi, 15 Septembrie 2011 (14:42:46)

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, joi, omologului său italian, Giorgio Napolitano, pentru recunoaşterea Bisericii Ortodoxe Române ca biserică funcţională pe teritoriul Italiei, dar şi pentru că Biserica Catolică a pus la dispoziţia românilor peste o mie de biserici unde să-şi ţină slujbele.

"Vă mulţumesc mult pentru recunoaşterea Bisericii Ortodoxe Române ca biserică funcţională pe teritoriul Italiei", i-a spus Traian Băsescu lui Giorgio Napolitano, în timpul declaraţiei susţinute de către cei doi şefi de stat.

"Mulţumesc şi Bisericii Catolice din Italia care a pus la dispoziţia românilor peste o mie de biserici unde să-şi ţină slujbele de fiecare week-end", a mai spus şeful statului român.

De asemenea, Băsescu a mulţumit pentru modul în care Guvernul de la Roma şi administraţiile locale din Italia încearcă să rezolve problema imigranţilor români.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, pe platonul de ceremonii al Palatului Cotroceni, pe omologul său italian, Giorgio Napolitano, aflat într-o vizită de stat de două zile în România.

La ceremonia de primire au fost prezente şi soţiile celor doi şefi de stat, Maria Băsescu şi Clio Napolitano. Din delegaţia română mai fac parte ministrul de Externe, Teodor Baconschi, consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Anca Ilinoiu, precum şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

După intonarea imnurilor de stat, cei doi preşedinţi au trecut în revistă garda de onoare.

Traian Băsescu şi Giorgio Napolitano au avut apoi convorbiri tete-a-tete, după care au făcut un schimb de decoraţii. Traian Băsescu i-a oferit preşedintelui Republicii Italiene Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, în timp ce Giorgio Napolitano i-a acordat şefului statului român Ordinul Cavaler al Marei Cruci a Ordinului pentru Merit al Republicii Italiene, decorat cu marele cordon.

În cursul vizitei, preşedintele Giorgio Napolitano, care este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Franco Frattini, va avea întrevederi şi cu premierul Emil Boc, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu mulţumeşte Italiei pentru recunoaşterea BOR ca biserică funcţională în această ţară.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu mulţumeşte Italiei pentru recunoaşterea BOR ca biserică funcţională în această ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei