Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Ţebea, întrebat despre propunerea preşedintelui Traian Băsescu de intonare a imnului de stat la începutul orelor, că în educaţia tuturor copiilor trebuie să existe o minimă componentă de identitate naţională, precum imnul.
Aflat la Ţebea pentru a depune o coroană la mormântul lui Avram Iancu, Crin Antonescu a fost întrebat dacă susţine o eventuală iniţiativă privind intonarea imnului naţional în şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Acesta a răspuns că nu are nimic împotriva intonării imnului de stat "în anumite momente", mai ales în şcoli, fără însă a se cădea "într-un naţionalism caraghios".
"N-am nimic împotriva intonării imnului naţional în anumite momente, mai ales în şcoli, pentru că, fără a cădea într-un naţionalism caraghios, cum am trăit, eu, de pildă, în ultimii zece ani ai epocii Ceauşescu, pe vremea când eram în şcoală, cred că în educţia tuturor copiilor şi tinerilor noştri trebuie să existe o minimă componentă de identitate naţională, iar imnul, ca şi drapelul, ca şi simbolurile cum ar fi Avram Iancu sunt esenţiale”, a spus preşedintele PNL.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Mangalia, la Şcoala de Vară a UNPR, că a văzut o "penibilă întâmplare când la tine acasă nu se cântă imnul corect", afirmând, în acest context, că trebuie să existe o iniţiativă ca în fiecare clasă să fie un tricolor, iar la începutul orelor să se cânte imnul, cum era când a făcut el liceul.
Interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, în debutul partidei România-Franţa, renunţând la versurile "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!", el explicând că a fost alegerea sa, agreată şi de FRF.