Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toate unităţile sanitare, indiferent de natura lor, sunt obligate să acorde primul ajutor bolnavilor

Joi, 25 August 2011 (17:16:29)

Toate unităţile sanitare de stat sau private, indiferent de natura lor, sunt obligate să acorde primul ajutor unui bolnav în stare gravă, iar dacă are competenţe limitate va apela la 112 după ce pacientul a fost stabilizat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.

"Dacă unei persoane i se face rău în apropierea unui unităţi sanitare, unitatea sanitară, indiferent de natura ei, trebuie să îi acorde cel puţin primul ajutor până îl stabilizează şi apoi să îl trimită în siguranţă spre o altă unitate sanitară. Dacă unitatea sanitară nu este pregătită sau este privată acordă primul ajutor, stabilizează pacientul, apoi apelează la serviciul de urgenţă. Nu poţi refuza un bolnav pe motiv că nu este abonatul tău, angajatul sau pacientul tău, atunci când i se face rău şi este la risc", a spus Raed Arafat.

El a precizat că aceste situţaii nu se referă la cele în care un pacient care merge la un spital privat şi spune că are febră.

"Aici se poate spune că un spital privat nu se ocupă de acest caz şi atunci respectiva persoană fie plăteşte, fie merge la altă unitate sanitară. Dar dacă un om leşină, este în comă sau poate are un infarct, atunci orice medic, indiferent de specializare, este obligat să vadă bolnavul, să îi asigure primul ajutor şi să îl transporte în condiţii de securitate la o unitate sanitară specializată", a precizat medicul.

Potrivit acestuia, medicul care refuză să consulte un bolnav va fi amendat cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. Totodată, spitalul va fi amendat cu sume de la 10.000 de lei până la 25.000 de lei.

Prin comparaţie, un medic american care refuză să vadă bolnavul plăteşte o amendă de 25.000 dolari, iar spitalul 50.000 de dolari, a subliniat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

"Venim cu amendă dacă se încalcă regula, ordinul sau legea", a mai spus Arafat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate unităţile sanitare, indiferent de natura lor, sunt obligate să acorde primul ajutor bolnavilor.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Toate unităţile sanitare, indiferent de natura lor, sunt obligate să acorde primul ajutor bolnavilor3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei