România poate cultiva 150.000 hectare de sfeclă de zahăr, faţă de doar 20.000 ha în prezent, producţia de sfeclă urmând să fie impulsionată anii viitori de utilizarea acesteia la realizarea etanolului, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.
"Este posibil ca în următorii ani jumătate din producţia de trestie de zahăr să fie folosită pentru producţia de etanol, şi atunci va deveni interesantă cultivarea sfeclei de zahăr", a spus Tabără.
El crede că România are potenţial să cultive 150.000 de hectare de sfeclă de zahăr.
"Putem produce anual circa 350.000 de tone de zahăr", a spus ministrul.
Totodată, el a arătat că producţia de legume s-a relansat în acest an şi că recolta de grâu grâu ar trebui să crească până în 2020 cu 40% faţă de nivelul de anul trecut, la opt milioane de tone, din care jumătate să fie exportată.