Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SABI: Echipajele sunt agresate verbal frecvent, de 4 zile sunt acuzaţii legate de răpiri de copii

Vineri, 8 Iulie 2011 (16:27:28)

 Echipajele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov sunt agresate verbal frecvent de diverse persoane, dar acuzaţiile din ultimele patru zile sunt fără precedent, fiind legate de suspiciuni de implicare a SABI în răpiri de copii pentru trafic de organe, a spus pentru MEDIAFAX managerul instituţiei.

"Cred că zilnic avem unul-două cazuri de agresiune verbală, în care solicitanţii ne ceartă pentru că nu am ajuns instantaneu la cazul lor sau pentru că au aşteptat prea mult echipajul pentru consultaţii. Dar, ceea ce se întâmplă în ultimele zile este fără precedent, întrucât suntem suspectaţi de implicare în traficul de copii şi furt de organe", a declarat, vineri, managerul SABI, medic Alis Grasu.

Aceasta a susţinut că echipajele s-au plâns despre incidentele din ultimele zile la schimbul de tură sau a doua zi de la producerea evenimentelor.

"De patru zile oamenii sunt înjuraţi: «Să fiţi ai dracului de hoţi de copii»". De asemenea, echipajele au fost legitimate şi li s-a făcut control în sertare, în truse, în speranţa că vor găsi ceva organe, probabil. Apoi, un echipaj care a încetinit în dreptul unei mame cu un copil a fost alungat cu scânduri. Aseară au dat cu pietre după ambulanţe. Văzând că fenomenul ia amploare am decis să facem public situaţia pe care o trăim", a adăugat doctorul Alis Grasu.

Ea a spus că nu a sesizat Poliţia, pentru că de cele mai multe ori echipajele se descurcă singure. Dar sunt zone unde ambulanţele merg numai însoţite de jandarmi.

Cele mai multe agresiuni verbale înregistrate în ultimele patru zile au avut loc în cartierele Pantelimon, Colentina, Eminescu-Tunari, 1 Mai şi cartierul Bucureştii Noi, dar şi în Jlfov, la Vidra Sinteşti, în acest ultim caz echipajele fiind însoţite adesea de jandarmi.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care pe reţelele sociale şi pe forumuri au fost transmise în ultima perioadă informaţii privind răpirile unor copii pentru trafic de organe, infirmate însă de poliţie.

"Având în vedere informaţiile false care circulă în prezent, informez că la Poliţia Capitalei în 2011 nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea unor copii pentru prelevare de organe", a spus, vineri, şeful Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel.

Şeful Poliţiei Capitalei a precizat că toate dispariţiile de minori au fost voluntare, fiind soluţionate în totalitate.

Vasile Viorel a mai spus că specialiştii de la criminalitate informatică fac verificări şi au luat toate măsurile pentru identificarea persoanelor care pe reţelele de internet sau de socializare au indus în eroare populaţia şi au transmis informaţii false.

"Bucureştenii trebuie să ştie că Poliţia Capitalei îşi face datoria, în Bucureşti este linişte şi au toate motivele să îşi desfăşoare activitatea în mod normal", a adăugat Vasile Viorel.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul celor care au transmis astfel de informaţii false, şeful Poliţiei Capitalei a spus că, în funcţie de împrejurare şi conţinutul mesajului, se va face o analiză dacă este vorba despre o infracţiune şi vor fi luate măsurile legale.

Poliţia a făcut apel la cei care primesc aceste mesaje să nu le redirecţioneze către alte persoane, pentru că nu produce o panică nejustificată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SABI: Echipajele sunt agresate verbal frecvent, de 4 zile sunt acuzaţii legate de răpiri de copii.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SABI: Echipajele sunt agresate verbal frecvent, de 4 zile sunt acuzaţii legate de răpiri de copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei