Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut, joi, în faţa completului Tribunalului Bucureşti, că se află în arest pentru că "s-a incercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosindu-se un mic ticălos santajabil, iar toată strategia grupului din jurul lui Traian Băsescu s-a prabuşit după vânzare postului.
"Nu sunt acel infractor care aleargă prin Bucureşti cu barda după infractori mai mari sau mai mici", a spus Vîntu, în faţa instanţei, care a judecat recursul Parchetului faţă de decizia instanţei inferioare, care a apreciat că omul de afaceri şi Ion Ilie Cezar pot fi judecaţi în stare de libertate, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.
Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus că se credea că dacă va fi arestat va prelua postul Sebastian Ghiţă, însă s-a ignorat faptul că el se afla în negocieri de vânzare a Realităţii Media.
Vîntu a precizat că Ghiţă nu mai avea bani din luna ianuarie şi că el a adus milioane de euro în trust.
Avocatul Marian Nazat a precizat judecătorilor ca valoarea tranzacţiei privind vânzarea postul către Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro.
"Toată strategia pusă la cale de grupul din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregătit-o lui Traian Băsescu", a mai spus Vîntu.
La ieşirea din sala de judecată, Vîntu i-a spus unui reporter: "Transmite-i lui Traian Băsescu că războiul nu e nici pe departe câştigat".
Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă Vîntu şi Cezar vor fi judecaţi în libertate sau rămân în arest preventiv.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, luni, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, pentru şantaj.
Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, inculpaţii Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.
Concret, constrângerea a fost realizată de către inculpaţi, prin ameninţarea cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.