Respingerea proiectului de lege privind disponibilizarea angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) reprezintă "o victorie a raţiunii şi argumentelor", consideră Sindicatul "Pro Lex" .
Sindicatul "Pro Lex" a militat pentru ca proiectul de lege să nu fie votat, considerând că punerea acestuia în aplicare ar fi condus la prejudicii, atât pentru persoanele disponibilizate, cât şi pentru beneficiarii serviciilor oferite de structurile MAI, se arată într-un comunicat de presă de marţi al sindicatelor.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că proiectul legii privind disponibilizările din MAI a fost respins de Cameră, arătând că a ajuns la această concluzie după ce s-a consultat cu juriştii.
"Am verificat, am vorbit cu juriştii şi nu vorbim de ordonanţe de urgenţă, care ar fi presupus reluarea dezbaterii pe articole, ci de o lege care nu a întrunit numărul necesar de voturi, adică minimum 167 de voturi, şi se consideră respinsă", a explicat Anastase.
Ea declarase iniţial că proiectul de lege nu a întrunit numărul necesar de voturi şi se va relua dezbaterea acestuia pe articole.
Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi 8 abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.