Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, Marin Motoc, a declarat, joi, la Vaslui, că procentul de încasare a amenzilor aplicate şoferilor este unul mic, situat între 25 şi 35%, el declarându-se nemulţumit de modul în care se implică autorităţile locale pentru recuperarea amenzilor.
Prezent, joi, la Vaslui, la o instruire a poliţiştilor de la circulaţie pe tema prevenirii actelor de corupţie, comisarul-şef Marin Motoc s-a arătat nemulţumit de modul în care se implică administraţiile locale pentru recuperarea amenzilor aplicate şoferilor de către poliţişti.
"În momentul de faţă, procentul de încasare a amenzilor este de 25-35%, unul mic comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană. De aceea, trebuie depuse toate eforturile pentru a conştientiza instituţiile responsabile să încaseze amenzile aplicate de poliţişti în trafic. Mulţi şoferi caută subterfugii pentru a nu plăti aceste sancţiuni, cum ar fi, de exemplu, înmatricularea autovehiculelor în străinătate. Noi căutăm să reducem aceste posibilităţi prin unele modificări legislative, existând în aceste sens, la Parlament, un proiect spre adoptare”, a declarat, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marin Motoc.
În 2010, poliţiştii români au aplicat peste trei milioane de sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri de la Codul Rutier.