Premierul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, a anunţat că a convocat, pentru marţi dimineaţa, conducerea Ministerului de Interne şi a Inspecţiei Muncii, pentru a da "un nou impuls" acţiunilor de combatere a muncii la negru, arătând că în acest domeniu mai sunt multe lucruri de făcut.
"Sunt la Ministerul Muncii, nu la Ministerul Lenei. Am convoat pentru marţi dimineaţa Inspecţia Muncii şi Ministerul de Interne, trebuie să dăm un nou impuls combaterii muncii la negru, pentru că mai este mult de făcut", a spus Boc.
Şeful Guvernului a preluat, vineri dimineaţa, mandatul de interimar la conducerea Ministerului Muncii, într-o întâlnire avută la sediul ministerului cu fostul deţinător al portofoliului, Ioan Botiş.
Într-o declaraţie publică susţinută la finalul întâlnirii, premierul a arătat totodată că priorităţile sale imediate, ca ministru interimar al Muncii, sunt pregătirea intrării în vigoare, în luna mai, a noului Cod al Muncii prin mediatizarea prevederilor actului normativ, "îmbunătăţirea substanţială" a acţiunilor Inspecţiei Muncii de combatere a activităţilor nefiscalizate, aprobarea în maximum zece zile a normelor metodologice la Legea zilierilor, promovarea Legii asistenţei sociale şi absorbţia fondurilor europene.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Ioan Botiş din funcţia de ministru al Muncii şi prin care îl numeşte interimar la conducerea ministerului pe premierul Emil Boc.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, la Constanţa, că Ministerul Muncii a fost şi va rămâne al PDL pentru că "textul Constituţiei" nu permite remanieri care să schimbe compoziţia politică a Guvernului.
El susţine că are în vedere mai multe nume pentru a-l înlocui pe Ioan Botiş, dar nu a vrut să dezvăluie niciunul.
Anterior, premierul Emil Boc declarase, tot la Constanţa, întrebat dacă viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, că portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizând că în prezent nu este avut în vedere acest lucru.
Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.
Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost "un profesionist desăvârşit", preşedintele UNPR Marian Sârbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de muncă şi protecţie socială.