Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că nu îşi propune ca obiectiv "să fie fluierat la diverse evenimente", dar că nu este o surpriză schimbarea atitudinii oamenilor faţă de el, atât timp cât ei nu acceptă să trăiască într-o Românie modernă.
Întrebat, într-o conferinţă de presă, de ce şi-a redus în ultima perioadă apariţiile publice, Băsescu a spus că, având în vedere că nu mai foloseşte toate structurile statului atunci când se deplasează, aceste ieşiri sunt mult mai discrete, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Şi ultima săptămână am fost la Carrefour. Nemaifolosind toate structurile statului atunci când mă deplasez - acum mă deplasez cu o Dacie, în oraş cel puţin-, şi nu mai ştie lumea unde sunt, nu se mai vede coloana cu Poliţia, nu se mai vede nimic, deci circul este mult mai discret", a afirmat Traian Băsescu.
Şeful statului a menţionat că de când s-a supărat pe Poliţie "se deplasează discret".
Întrebat dacă mai este supărat pe Poliţie, Băsescu a spus: "Nu am nici motive să fiu bucuros, v-aţi uitat astăzi în Evenimentul Zilei?".
În ceea ce priveşte "băile de mulţime", Traian Băsescu a subliniat că "băile de mulţime le faci de regulă când sunt adunări publice sau la evenimente".
"Ultimele reuşite în acest sens le-aţi văzut la Iaşi. Aţi văzut ce reuşită a fost acea baie de mulţime cu fluierături...", a spus, zâmbind, şeful statului.
El a adăugat că nu ştie dacă îşi propune ca obiectiv "să fie fluierat" la diverse evenimente.
"Nu am obiectivul acesta. ...Nu sunt îndepărtat deloc de oameni. Oamenii trebuie să aibă răbdare, dar sunt lucruri asumate. Pentru mine nu este o supriză schimbarea atitudinii faţă de mine, atâta timp cât oamenii nu acceptă să trăiască într-o Românie modernă. O Românie modernă înseamnă o Românie pe care nu o fac 15 miniştri, ci o fac 22 de milioane de români. Eu astăzi sunt, mâine nu mai sunt preşedinte, depinde de români cum vor să aibă ţara", a afirmat Băsescu.
Evenimentul Zilei a relalat, în ediţia de duminică, că la Ministerul de Interne unii angajaţi au primit, anul trecut, prime de merit şi salarii de excepţie, însumând 70% în plus la leafă. Pentru că legea interzicea acest lucru, au fost elaborate norme metodologice, clasificate ca "secret de serviciu”, în baza cărora şefii din MAI s-au bucurat lunar de aceste privilegii.