Investitorii chinezi sunt aşteptaţi să ia parte la proiectele de tip public-privat care vor fi iniţiate în România, în construcţia de autostrăzi, poduri, hidrocentrale sau în agricultură, a afirmat, miercuri, premierul Boc, în discuţia cu o delegaţie oficială chineză aflată în vizită la Bucureşti.
Contractele de parteneriat public-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale ale întâlnirii organizate, la Palatul Victoria, între premierul Emil Boc şi delegaţia chineză condusă de Li Changchun, membru în Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.
Boc a arătat că, în urma adoptării Legii parteneriatului public-privat, Guvernul îi aşteaptă inclusiv pe investitorii chinezi să participe la modernizarea lucrărilor de infrastructură.
"Acest parteneriat public-privat ne va permite să ne consolidăm relaţiile economice cu proiecte importante în energie, transporturi, cultură, mediu, agicultură, având în vedere potenţialul pe care China îl are de a investi. Nu mai vorbim de lucrările de infrastructură - fie autostrăzi în regim de parteneriat public-privat sau construcţia de poduri, precum podul de la Brăila, ori construcţia de hidrocentrale", a afirmat Boc.
Direcţia Generală Piaţă Internă şi Servicii a Comisiei Europene a atras atenţia autorităţilor române că actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrată în vigoare în octombrie anul trecut, este în contradicţie cu normele UE şi a solicitat remedierea de urgenţă a problemelor de neconformitate.