Moţiunea "România dreaptă, România puternică", prezentată de Emil Boc, cuprinde 7 capitole, 47 de pagini şi precizează, printre altele, că sărăcia şi corupţia pun în pericol demnitatea persoanei umane şi de aceea politicile pe care le promovează partidul au ca scop eliminarea sau îngrădirea acestora
Moţiunea prezentată de actualul preşedinte al PDL Emil Boc la depunerea candidaturii pentru un nou mandat la şefia PDL este structurată pe următoarele capitole: "România şi PDL - trecut şi viitor", "Valorile şi principiile PDL", "Dezvoltarea instituţională a partidului", "Continuarea reconstrucţiei instituţionale a României", "De la ineficienţă la performanţă economică", "Priorităţi de politici publice", "Angajament pentru viitor".
În moţiune se precizează că "PDL a fost de la bun început un partid al pragmatismului şi echilibrului" şi că acesta "este partidul care a crescut şi s-a maturizat în conjuncturi grele".
"Aşa cum spune imnul nostru, noi n-am avut noroc. Noroc au avut poate alţii. Noi am avut de fiecare dată răspunderi", potrivit textului menţionat.
În moţiune se mai arată că PDL va susţine crearea şi dezvoltarea unui sistem economic şi social care să reducă la minimum dependenţa persoanei faţă de stat.
"Experienţa de guvernare ne-a învăţat că avantajul cel mai important pe care-l putem avea este munca în echipă. Politica şi guvernarea nu sunt posibile altfel. Luptele interne din partide şi luptele între partidele de dreapta au risipit enorm de multă energie şi timp", conform documentului prezentat de Boc.
La sfârşitul moţiunii este prezentată lista de susţinători ai moţiunii, în ordine alfabetică, în aceasta aflându-se 150 de persoane, parlamentari, miniştri, preşedinţi de organizaţii, europarlamentari.