Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 620 planuri de afaceri ale tinerilor întreprinzători, în evaluare la Agenţia pentru IMM-uri

Joi, 7 Aprilie 2011 (15:20:24)

Aproape 620 de planuri de afaceri sunt în evaluare la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) în cadrul programului de sprijinire a tinerilor, iar pentru 80% dintre acestea, întreprinzătorii vor să acceseze un credit pentru dezvoltarea afacerii.

"Până la sfârşitul lunii aprilie toate planurile de afaceri vor fi evaluate de către Agenţie în vederea trimiterii dosarelor către CEC Bank pentru finanţare. Pentru 20% din cele 620 de planuri de afaceri, beneficiarii nu doresc să acceseze şi credit bancar, ci vor primi doar finanţarea nerambursabilă de la stat, de maximum 10.000 de euro, iar restul de 80% au în plan şi un credit garantat în limita a 80.000 de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Dumitru Nancu, vicepreşedinte al AIPPIMM.

Astfel, până pe 4 aprilie, s-au înregistrat la oficiile Registrului Comerţului 2.928 microîntreprinderi în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, din care 1.274 sunt rezervări de nume, 50 sunt pe flux (în curs de aprobare) şi 1.604 sunt deja înmatriculate, potrivit datelor furnizate de AIPPIMM.

Din cele 1.604 firme înmatriculate, 663 au depus planurile de afaceri pe site-ul AIPPIMM, iar 618 sunt spre evaluare la Agenţie, pentru a beneficia de facilităţile oferite de program, inclusiv finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro.

În continuare, majoritatea firmelor înregistrate sunt din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto (115), urmate de cele cu activităţi de fabricare a pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie (84) şi restaurante (56). În domeniul construcţiilor de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale au fost înmatriculate 56 societăţi, iar în comerţ şi transporturi rutiere de mărfuri câte 40 firme.

Cea mai mare parte a firmelor sunt din Cluj (127), Bucureşti (124), Braşov (74) şi Bihor (71).

Tinerii au putut să înregistreze firmele din 11 februarie, iar depunerea planurilor de afaceri pe site-ul Agenţiei a început pe 22 februarie.

În cadrul Programului, întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro. Programul are în acest an un buget de 21 milioane de lei şi vizează susţinerea a peste 1.100 de întreprinzători.

Înscrierea în program este continuă şi se face on line pe site-ul AIPPIMM. Vor fi finanţate, printre altele, achiziţia de terenuri pentru construcţii şi/sau amenajări efectuate în cadrul proiectului, construirea sau achiziţia de spaţii destinate realizării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare, de mobilier, echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă, întreprinzătorii trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit. Alte facilităţi acordate debutanţilor în afaceri sunt scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată.

De asemenea, aceştia vor primi garanţii de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, până la 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro.

În vederea obţinerii finanţării, vor fi transmise la bancă, în limita bugetului anual, planurile de afaceri care au obţinut cel puţin punctajul minim şi care au fost avizate de Agenţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 620 planuri de afaceri ale tinerilor întreprinzători, în evaluare la Agenţia pentru IMM-uri.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 620 planuri de afaceri ale tinerilor întreprinzători, în evaluare la Agenţia pentru IMM-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei