Premierul Boc afirmă că datele privind cheltuielile de cazare a consilierilor şi angajaţilor SGG nu pot fi comparate cu cele ale Guvernului Tăriceanu, în care erau mai puţini consilieri, şi că trebuie comparate cheltuielile la nivelul tuturor secretarilor de stat, pentru a se ajunge "la un rezultat"
El a apreciat că nu pot fi comparate datele referitoare la cazarea a 53 secretari de stat, consilieri ai primului-ministru şi alţi angajaţi de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) cu cele aferente cazării celor 20 consilieri din Guvernul Tăriceanu şi că ar trebui comparat nivelul cheltuielilor cu toţi secretarii de stat din cele două guverne.
În lipsa acestei comparaţii, premierul consideră că prezentarea datelor privind cazarea consilierilor săi şi a angajaţilor din SGG reprezintă "o manipulare".
Un document guvernamental, prezentat duminică de MEDIAFAX, relevă că Executivul a cheltuit şi anul trecut peste 400.000 lei pentru cazarea în Bucureşti a consilierilor premierului Boc şi angajaţilor SGG, sumă comparabilă cu cea consemnată în 2009 şi dublă faţă de cea din 2008, când astfel de cheltuieli au fost efectuate pentru un număr de două ori mai mic de consilieri
Pe lista persoanelor din cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru care au fost finanţate anul trecut locuinţele de serviciu se regăsesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri şi secretari personali ai premierului, directori de cabinet şi inspectori guvernamentali. Cheltuielile aferente anului 2010 pentru asigurarea locuinţelor de serviciu folosite de aceştia au totalizat 403.828 lei.
În urmă cu doi ani, totalul acestor cheltuieli s-a ridicat la 423.919 lei pentru 42 persoane, exceptând vicepremierul, potrivit materialului.
În document se mai arată că, în 2008, pentru locuinţele de serviciu ale consilierilor premierului Tăriceanu şi angajaţilor SGG au fost cheltuite 178.530 lei, pentru 20 de persoane.
Legislaţia prevede că pot beneficia de locuinţă de serviciu persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, precum şi secretarii generali, directorii generali şi persoanele încadrate pe funcţii din cabinetul demnitarului în cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţiilor publice.
Nu beneficiază de locuinţă de serviciu persoanele care au domiciliul sau deţin în proprietate imobile cu destinaţia de locuinţă în municipiul Bucureşti.