Crin Antonescu, Victor Ponta, Adrian Năstase şi alţi parlamentari din PSD şi PNL au ieşit din Palatul Parlamentului şi s-au alăturat sindicaliştilor din Piaţa Constituţiei, spunând că au venit să îi salute pe protestatari.
Printre cei care au venit împreună cu Antonescu şi Ponta sunt Nicu Bănicioiu, Robert Negoiţă şi Dan Şova.
Ponta şi Antonescu s-au oprit în faţa scenei din Piaţa Constituţiei, i-au salutat pe protestatari şi au aplaudat.
Liderul PNL, Crin Antonescu, spunea că vor merge pentru a-i saluta pe manifestanţi şi pentru a-i însoţi simbolic în demersul lor.
"Mi se pare normal ca în ziua în care noi, în Parlament, susţinem o moţiune de cenzură pe care am iniţiat-o, am redactat-o cu colaborarea sindicatelor şi patronatelor, în ziua în care însoţim această moţiune de cenzură cu un proiect alternativ pe care de asemenea l-am făcut împreună cu aceşti oameni să îi salutăm şi să ne alăturăm simbolic acestei mişcări de protest", a spus Antonescu.
Preşedintele PNL a arătat că acţiunea sa şi a preşedintelui PSD, Victor Ponta, se va limita la cele menţionate, după care cei doi lideri vor reveni în Parlament, unde, alături de grupurile lor parlamentare, vor dezbate şi vor vota moţiunea de cenzură.
"Este un lucru absolut firesc (prezenţa sa şi a lui Ponta în mijlocul sindicatelor, n.r.) pentru că acţiunea de protest a acestor oameni îşi găseşte expresia politică explicită de aceast dată în Parlamernt, în partidele şi în grupurile noastre", a adăugat Antonescu.
Aproximativ 8.000 de sindicalişti participă la mitingul din Piaţa Constituţiei, potrivit jandarmilor. Sindicaliştii susţin însă că în Piaţa Constituţiei sunt aproximativ 12.000 de oameni.
Mitingul de la sediul Parlamentului vizează modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunerii, şi se doreşte a fi un sprijin în încercarea parlamentarilor din opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate".
Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi care va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 15.00.
PDL şi UDMR au anunţat că au decis ca parlamentarii lor să nu-şi exprime votul la moţiunea de cenzură.
Liderii PSD, PNL şi PC au anunţat că parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi cu toţii şi vor vota moţiunea de cenzură