Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual consideră, referindu-se la cazul de la Vama Siret, că trebuie făcut un front comun cu instituţiile statului pentru eradicarea corupţiei, dar că nu doar angajaţii de rând trebuie să plătească, ci mai ales "capii reţelei".
Presedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că este foarte bine că instituţiile statului îşi fac datoria şi că, dacă există persoane corupte, ele trebuie îndepărtate.
"Trebuie analizat însă dacă există un cap mai sus al acestei reţele, pentru că acest trafic nu se poate face decât cu susţinere de sus, poate chiar din mediul politic şi de aceea trebuie făcute verificări, Nu trebuie lăsate persoane arestate să ia asupra lor şi vina altora", a precizat Gruia.
Zeci de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de DNA şi DGA privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.
Cercetările sunt făcute pentru fapte de luare de mită şi trafic de ţigări.
O acţiune de mare amploare a fost desfăşurată, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Traficul rutier a fost blocat în zonă, în timpul acţiunii, ceea ce a dus ca maşinile să formeze o coadă de doi kilometri. În prezent, traficul rutier este deblocat.
Acţiunea a inclus şi mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele vameşilor şi presupuşilor traficanţi de ţigări, vizaţi în anchetă.
Locuitori din Siret spun că niciodată nu au văzut atât de multe autovehicule cu numere de MAI şi inscripţionate cu "Direcţia Naţională Anticorupţie" oprite pe străzi din oraş la diferite locaţii unde se fac descinderi şi percheziţii.