Corneliu Vadim Tudor a susţinut, marţi, la ieşirea din sediul PIICJ, că "i-a sărit muştarul" când s-a încercat evacuarea presei şi că atunci a început să ţipe şi el, deoarece era "în conferinţă de presă legală a unui partid parlamentar".
"Mie mi-a sărit muştarul atunci când v-a evacuat pe voi, atunci am început să ţip şi eu pentru că eram în conferinţă de presă legală a unui partid parlamentar", le-a spus jurnaliştilor Vadim Tudor.
El a acuzat că "zecile de poliţişti şi agenţi secreţi" care "au invadat" sediul PRM nu au prezentat niciun document. "Puteam crede că sunt nişte infractori", a susţinut liderul PRM.
El a subliniat că respectă femeia, "cu o singură rugăminte, ca ea să se respecte".
Liderul PRM a susţinut că site-ul ziarului "Tricolorul" nu mai poate fi accesat de "trei zile şi trei nopţi", acuzând un presupus "atac informatic".
Vadim Tudor a venit la Parchetul instanţei supreme însoţit de vicepreşedinţii PRM, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu, precum şi de avocatul Mariana Ştefan.
Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu au fost şi ei audiaţi, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde au fost citaţi în calitate de martor, în legătură cu incidentele din timpul evacuării sediului partidului, petrecute în urmă cu o săptămână.
Procurorii (PICCJ au început urmărirea penală a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul în care procurorii s-au sesizat din oficu privind evacuarea sediului PRM, a declarat, luni, avocatul Mariana Ştefan, care l-a însoţit la audieri, pe vicepreşedintele PRM Marius Marinescu, citat în calitate de martor.
Potrivit unui comunicat al PICCJ, poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti. Mai mult, potrivit Parchetul ICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".
Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.
Executorul judecătoresc a venit însoţit de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu liderii partidului, Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.
Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală". El a ameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.
Liderul PRM le-a adresat injurii executorului judecătoresc şi poliţiştilor. De asemenea, el a aruncat apa dintr-un pahar spre executorul judecătoresc.